Monday , May 6 2024

Sotul sucevencei Anca Lungu, dus la DNA!

lungu

Clipe grele, pentru suceveanca Anca Lungu, fosta Rusu, prezentatoare la Antena 1. Sotul ei, Stefan Lungu, a fost dus in aceasta dimineata la sediul DNA.

 Procurorii DNA vor audia, luni, opt persoane în dosarul “Gala Bute”, în care sunt vizate noi fapte de corupţie privind foşti angajaţi ai Ministerului Dezvoltării, printre cei care au fost  duşi la DNA pentru a da declaraţii fiind şi fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, spun surse judiciare. In cursul diminetii s-au efectuat perchezitii la locuinta sotilor Lungu,  la adresa din jud. Ilfov, localitatea Corbeanca.
Stefan Lungu a fost in 2005, prezentator al emisiunii “Tonomatul DP2”.  Sotul Ancai Lungu este fostul consilier de imagine al Elenei Udrea. Cei doi s-au casatorit in 2013.
Ancuţa – acesta este numele ei de buletin – s-a născut la Suceava, pe 16 aprilie 1986, a urmat scoala, liceul si Facultatea de Relatii Internationale si Studii Europene la Suceava, iar licenta si-a dat-o la Bucuresti.  A fost prezentatoare la un post local de televiziune, iar din 2012  a prezentat stiri la GSP TV, ulterior prezentand Observatorul de la Antena 1.  Anca Lungu (Rusu) este cunoscuta si ca Printesa Polonic, ea fiind autoare a unui blog culinar.
Ştefan Lungu, fostul consilier de imagine al Elenei Udrea,  a fost dus cu duba la DNA, la audieri. Ştefan Lungu este suspectat că ar fi intermediat unele tranzacţii dintre ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pe vremea cînd era condus de Elena UDrea, şi o firmă contractată de către Rudel Obreja pentru a face publicitate galei de box.
Anchetatorii au ridicat mai multe documente de la domiciliul fostului consilier al Elenei Udrea.
Lungu mai este suspectat că a determinat adoptarea actelor normative care au creat cadrul finanţării evenimentului, a cerut în mod repetat funcţionarilor din subordine să se întâlnească cu Rudel Obreja pentru a identifica soluţii pentru încheierea contractului şi a participat nemijlocit la stabilirea bugetului care urma să fie alocat de către MDRT în afara cadrului reglementat de procedura achiziţiilor publice.
 
Perchezitii si audieri in dosarul “Gala Bute”
Procurorii DNA fac luni 18 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Hunedoara şi Gorj, la sediile mai multor firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie, în dosarul “Gala Bute”. Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că se fac percheziţii la fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, la primarul din Lupeni – Hunedoara, Cornel Resmeriţă, la Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea în perioada în care aceasta a fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, la Gheorghe Nastasia, fost secretarul general al MDRT şi la omul de afaceri Adrian Gărdean, care controlează SC Termogaz Company SA. Opt persoane vor fi duse la audieri la sediul central al DNA, printre care şi Obreja, Lungu, Gărdean şi Resmeriţă. În dosarul “Gala Bute”, prin rechizitoriului din 6 noiembrie 2013, procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, pentru fapte corupţie, precum şi scoaterea de sub urmărire penală sau neînceperea urmăririi penale, după caz, faţă de reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerului Economiei, companiilor naţionale şi ai Federaţiei Române de Box implicaţi în săvârşirea faptelor din acest dosar. În decembrie 2013, procurorul şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din DNA a infirmat acest rechizitoriu, considerând că este nelegal în privinţa soluţiei de neurmărire dispuse cu privire la funcţionarii implicaţi, dar şi a calificării faptelor reţinute în sarcina lui Obreja. Astfel, şeful procurorului de caz apreciază că “soluţia de neurmărire cu privire la Ariton Ion şi la reprezentanţii companiilor naţionale care au sponsorizat Federaţia Română de Box este greşită, fiind necesară continuarea urmăririi penale cu privire la săvârşirea de către aceste persoane a infracţiunilor prev. de art. 13, indice 2, din Legea nr. 78/2000 cu modificările şi completările ulterioare rap. la 248 C.p.”, respectiv pentru abuz în serviciu. Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) a sesizat DNA, în aprilie 2012, în legătură cu posibile acte de corupţie şi alte fapte penale comise în principal de Rudel Obreja, în contextul organizării galei “Campion pentru România”.

Vezi si

”Argumentele tăcute” ale Învierii lui Hristos – Pastorala ÎPS Părinte Calinic la Praznicul Învierii Domnului – 2024

PREACUVIOSULUI CIN MONAHAL, PREACUCERNICULUI CLER, ȘI DREPTMĂRITORILOR CREȘTINI DIN ARHIEPISCOPIA SUCEVEI ȘI RĂDĂUȚILOR Har, pace și …

3 comments

  1. Uuuuu….a ajuns dna-ul pe “strada fericirii”?….nasol. Cam naspa….as vrea sa spun ca imi pare rau…..dar nu pot 😉

  2. 700.000 lei dintr-un foc.
    eu banii astia ii castig din salariu in 23 de ani! si am un salariu mult peste media pe economie.
    dai un tun din asta, in cel mai rau caz faci 2 ani de zdup, mai scrii o carte, relationezi cu parnaiasii analfabeti si iesi intr-un an.
    poate mai scutura DNA-ul copacul si pe la Suceava.
    sa vedem ce poame cad.
    eu ma gandesc la una, curtata de DNA si obositor de prezenta prin stirile din presa locala…

  3. A devenit o moda in Romania, ca femeile frumoase, sa se casatoreasca cu barbati infractori.