Solicitările pentru ajutoare de încălzire vor putea fi depuse începând cu finalul lunii septembrie

14/09/17 ora:8:20am

Anul trecut au fost acordate subvenții în valoare totală de 5 milioane de euro, în acest an suma urmând să fie mai mică, în condițiile scăderii cuantumului subvenției acordate la încălzire  

Primaria Sv mai 2017Primarul Ion Lungu a anunțat ieri că în perioada următoare vor fi distribuite către asociațiile de proprietari formularele pentru acorda­rea ajutoarelor de încălzire, acestea fiind în prezent în curs de finali­zare. De asemenea, odată cu distribuirea formularelor către aso­­ciații va fi făcută și o instruire a repre­zen­tanților acestora pentru a evita diverse erori. Deși instruirile sunt făcute anual, edilul sucevean a anunțat ieri că în acest an au fost emise 71 de dispoziții de returnare a subvențiilor, întrucât în urma unor controale ale Curții de Conturi s-a ajuns la concluzia că titularii nu aveau dreptul să bene­ficieze de ajutorul de încălzire.

“Pregătim documentațiile pentru ajutoare de încălzire. Si în acest an se vor acorda ajutoare de încălzire pentru toate categoriile de încălzire: încălzire termică în sistem centralizat, gaze naturale, energie electrică, lemne și cărbuni. Noi suntem în faza în care tipizăm aceste formulare pentru ajutoare de încălzire și ne propunem ca în săptămâna 25-29 septembrie să le înmânăm asociațiilor de proprietari, să-i instruim pe cei de la asociațiile de proprietari. Ii instruim în fiecare an și din păcate tot mai avem probleme. Si în acest an, la controlul Curții de Conturi am avut 71 de dispoziții de reținere, în valoare totală de 10.800 lei, pe care le-au verificat cei de la Curtea de Conturi și au spus că nu au fost date corect. Noi lucrăm cu materialul clientului, cu declarații pe propria răspundere. Ei au și alte informații și când le-au verificat îcrucișat a rezultat că unii trebuie să dea banii înapoi. Ce­rerile se pot depune la Primărie sau la Di­recția de asistență socială. Pla­foanele și cuantumurile sunt identice cu cele de anul trecut. Noi sperăm ca asociațiile de proprietari să ne ajute, să se implice. Mă refer în primul rând la ajutoarele de încălzire pentru cei din sistemul centralizat, iar cei care sunt pe gaz metan, energie electrică să vină la Primărie. Ca în fiecare an, vom acorda ajutoare de încălzire pentru lemne de foc, pentru combustibil solid și aceste ajutoare vor fi date o singură dată la Primăria municipiului Su­ceava, în numerar”, a declarat ieri Ion Lungu.

El a mai arătat că anul trecut au fost acordate subvenții în valoare totală de 5 milioane de euro, în acest an suma urmând să fie mai mică, în condițiile scăderii subvenției acordate la încălzire. De asemenea, acesta a lansat ieri un apel către suceveni, invitându-i să își achite facturile restante, în așa fel încât să nu existe probleme cu furnizarea energiei termice odată cu sosirea sezonului rece.

“Suntem pe aproape cu datoria. Mai avem o factură curentă de 800.000 lei. O vom da și pe asta, să nu fie probleme. Fac un apel la cei din sistemul centralizat să își achite facturile restante pentru a evita situații neplăcute odată cu sosirea iernii”, le-a transmis locuitorilor municipiului edilul sucevean. (A.I.)