Sofia Vicoveanca, PROCONSUL, Connect-R și CARGO cântă în acest week-end la Zilele Rădăuțiului

30/06/17 ora:9:35am

In paralel se va desfășura a XXVI-a ediție a Festivalului ARCANUL u competiții sportive, lansări de carte, evenimente culturale diverse vor întregi zilele de sărbătoare în municipiul Rădăuți

 zilelel radautiSfârșitul acestei săptămâni reprezintă o perioadă de sărbătoare pentru munici­piul Rădăuți, Primăria localității programând două manifestări cu tradiție ale orașului, Zilele Municipiului Rădăuți și Festivalul ARCANUL, aflat la cea de-a XXVI-a ediție. Potrivit programului transmis de organizatori, ieri după-amiază, începând cu ora 14:00, a avut loc primirea grupurilor participante la Festivalul ARCANUL – ediția a XXVI-a, la sediul Casei de Cultură Rădăuți

Vineri seară, recital  Sofia Vicoveanca, Alexandru Brădățan și Dana Dăncilă

Astăzi, 30 iunie, la ora 10:00 este programată întâlnirea conducătorilor de grup din țările participante la festivalul ARCANUL cu reprezentanții municipiului Rădăuți și cu alte persoane marcante ale localității în sala de ședințe a Bibliotecii municipale „Tudor Flondor” (peste 16 ansambluri artistice din 6 țări – Grecia, Turcia, Ucraina, Serbia, Georgia, Rep. Moldova și România – Maramureș, Vaslui, Tulcea, Suceava).

La ora 10:30 se va desfășura un program artistic „Tradiții și obiceiuri în Bucovina” cu ansamblul folcloric „Tânțăroiu” Iaslovăț – Sala de ședințe a Bibliotecii Municipale; ora 11:00 – lansare de carte „Polonia între est și vest – 1918 – 2016”, autor prof. dr. Daniel Hrenciuc – Biblioteca Municipală; ora 15:00 – competiție sportivă – campionat fotbal juniori – Stadionul Municipal; ora 18:00 – Parada cântecului, dansului și portului popular cu formațiile participante, pe traseul Casa de Cultură – intersecție muzeu până la scena din centrul municipiului; ora 19:30 – Deschiderea oficială a festivalului „Arcanul” – ediția a XXVI-a; recital muzică populară – Sofia Vicoveanca, Alexandru Brădățan și Dana Dăncilă. Va urma un spectacol artistic cu ansamblurile artistice participante.

Concursuri sportive, spectacole folclorice și concert DJ Project și Connect-R, sâmbătă

Ziua de sâmbătă, 1 iulie, va începe la ora 9:00 cu o serie de competiții sportive: un campionat lupte greco-romane juniori în  sala de lupte;  baschet street în  sala de sport a CSM Bucovina; campionat fotbal juniori pe Stadionul  Municipal; ­cam­pionat de tenis de masă la Scoala „Bogdan Vodă” Rădăuți; campionat de tenis la Scoala Sportivă Rădăuți; competiție de șah în Parcul Central; concurs de tenis cu piciorul în parcarea centrală; competiție de cros pornită din fața sediului Primăriei.

Incepând cu ora 17, în cadrul Festivalului  „Arcanul” – ediția a XXVI-a, va avea loc evoluția ansamblurilor artistice din străinătate. După ora 20:45 vor fi pe scenă artiști locali.  Ora 21.00 va fi momentul de debut al unui spectacol de muzică pop: concert DJ Project și Connect-R.

PROCONSUL, CARGO și un foc de artificii vor închide Zilele Rădăuțiului, ediția 2017, duminică noapte

Duminică, 2 iulie, începând cu ora 12:00, la Rădăuți se va desfășura Parada cântecului, dansului și portului popular cu formațiile participante, pe traseul de pe strada Stefan cel Mare până la scena amenajată. La ora 14:00 va avea loc Festivitatea de închidere a Festivalului „Arcanul” – ediția a XXVI-a.

Incepând cu ora 16 este programat un concert de muzică populară – recital Ionela Popescu, Andreea Chisăliță, Grigore Gherman și Adriana Bucevschi. De la ora 19.30 vor evolua pe scena din centrul orașului tinere talente locale, iar începând cu ora 21:00 rădăuțenii și oaspeții acestora sunt așteptați la un super concert pop- rock al trupelor PROCONSUL și CARGO. Zilele municipiului Rădăuți se vor închide oficial spre ora 23.00, cu un foc de artificii. (N.R.)