Şofer rănit după ce a împins mașina stricată într-un șanț

7/12/18 ora:8:45am

El și fiul lui împingeau autoturismul care se defectase. La un moment dat, volanul s-a blocat, iar șoferul a urcat în mașină să încerece să-l deblocheze. In acel moment mașina a intrat într-un șanț, lovind și un pom

Miercuri, 5 decembrie, în jurul orelor 15.00, Constantin R., de 66 de ani din comuna Horodnic de Sus conducea autoturismul Daewoo Matiz pe DC 46, pe raza localității Horodnic de Jos, având direcția de deplasare dinspre DN 2H spre centrul comunei. La un moment dat, autoturismul s-a oprit din cauza unei defecțiuni la motor, situație în care șoferul i-a solicitat fiului său, Mihai R., să îl ajute să împingă autoturismul pentru ca el să încerce să-l pornească. În timp ce Constantin R. și fiul său împingeau autoturismul, volanul s-a blocat, astfel că șoferul a urcat în autoturism și a încercat să deblocheze volanul, însă nu a reușit acest lucru, autoturismul intrând în șanțul betonat din partea dreaptă a ­caro­sabilului, unde s-a lovit de un pom ornamental. În urma coliziunii autoturismul a suferit avarii, iar Constantin R. a suferit leziuni, astfel că s-a deplasat cu un alt autoturism la Spitalul Municipal Rădăuți.

În urma examinării medicale efectuate de cadrele medicale, lui Constantin R. i s-a stabilit diagnosticul „TCC deschis, plagă contuză frontală”, leziuni pentru care necesită, conform estimărilor cadrelor medicale circa 5-7 zile de îngrijiri medicale. Ulterior, acesta a fost transferat la Spitalul Județean Suceava pentru investigații și îngrijiri medicale de specialitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul  fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”. (O.S.)