Sofer pus sub control judiciar după ce a amenințat cu moartea un polițist

16/05/18 ora:7:50am

Ieri, 15 mai, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și au instituit măsura controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile față de inculpatul M.C. sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj.politie rutiera

Din probele administrate la dosar până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în cursul zilei de 26 aprilie 2018, în timp ce agentul de poliție M.I.M. se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Suceava, efectuând activități specifice pe linia traficului rutier, a fost amenințat cu acte de suprimare a vieții de inculpatul M.C., acesta aducând în discuție uciderea, în cursul anului 2017, a unui agent de poliție în Gara Burdujeni.

În acest caz, urmărirea penală a fost făcută de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. Cercetările sunt continuate în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. (D.Z.)