Senatorul Ioan Stan: “Ne vom respecta promisiunile, vom corecta, în limitele raţiunii, orice eventuală neîmplinire”

21/03/18 ora:8:26am

Senatorul Ioan Stan, preşedintele PSD Suceava, a susţinut recent în cadrul Parlamentului României o Declaraţie Politică în care a dat din nou asigurări românilor că social democraţii „nu se abat de la promisiunile făcute şi sunt deschişi la ideea că legile sunt perfectibile”.ioan stan suceava

„Cred cu toate puterile că speranţa moare ultima. În virtutea acestui principiu insist a crede că ceea ce este evident va fi înţeles şi recunoscut şi de cei care s-au specializat în negarea adevărului deşi, recunosc, nu lor mă adresez. Dorinţa mea de a da adevărului ceea ce i se cuvine este determinată de intenţia asigurării cetăţenilor României că nu ne abatem de la promisiunile făcute şi că suntem deschişi la ideea că legile sunt perfectibile. Aceste afirmaţii sunt acoperite de fapte, oricât de patetice ar fi încercările adversarilor noştri politici, de a denatura realitatea”, a declarat senatorul sucevean.

Ioan Stan a prezentat situaţia Ordonanţei de Urgenţă nr. 91 pentru modificarea Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, nr.153/2017. „Demonstrând exact ceea ce tocmai afirmasem, şi anume că aderăm la ideea perfectibilităţii legilor, Ordonanţa vine să clarifice aspecte în care Legea nr.153 lăsa loc de neîmpliniri. Astfel s-au mărit grilele pe anumite domenii cu 10 – 15 %, jandarmii vor primi o indemnizaţie de 10% pentru intervenţii, poliţiştii vor fi remuneraţi cu 75 % din solda de bază pentru orele suplimentare cu condiţia încadrării acestora în 3%. Toţi cei care ieşeau din grila de salarizare în urma măririi cu 25% le-a fost majorat salariul din grilă, care va fi atins în 2022, astfel încât să rămână în lege fără pierderi. S-au majorat şi salariile în sănătate ­eli­minând din Lege sintagma ”unităţi sanitare ­pu­blice”, astfel încât măririle aplicate de la 1martie 2018 să se aplice şi asistenţilor şi medicilor din şcoli şi centrele de expertiză, precum şi ambulanţierilor şi şofe­rilor de pe ambulanţe. Iată deci un exemplu de admitere a unor inechităţi într-un text de lege şi, mai ales, de corectare  a acestora tocmai în ideea asigurării unei salarizări corecte”, a susţinut senatorul Stan.

De asemenea, parlamentarul sucevean a prezentat încă un argument în sprijinul afirmaţiei că PSD îşi respectă promisiunile: „Mă refer la Declaraţia 600 şi la propunerile de măsuri fiscal-bugetare elaborate de Ministerul de Finanţe cu privire la simplificarea şi corectarea unor situaţii apărute din această Declaraţie. Astfel, aş dori să menţionez cîteva din motivaţiile ce stau la baza deciziei de a cumula un număr de şapte formulare existente în prezent, într-un document unic, ce va cuprinde şi corectarea neajunsurilor provocate de Declaraţia 600. Mă refer la revizuirea sistemului actual privind impozitarea veniturilor realizate din activităţi economice de persoanele fizice, prin ­eli­minarea plăţilor anticipate şi instituirea unui singur termen de plată. Se urmăreşte reducerea birocraţiei şi încurajarea persoanelor fizice în declararea transparentă a obligaţiilor fiscale. ­Pro­punerile Ministerului de Finanţe se mai referă şi la instituirea unui sistem de bonificaţii, prin reducerea impozitului pe venit, în condiţiile depunerii declaraţiei unice şi achitării sumelor de plată la anumite termene. Condiţiile de acordare a bonificaţiilor se aplică şi pentru contribuţiile sociale  ce privesc aceleaşi categorii de persoane”.

Preşedintele PSD Suceava a mai transmis că se poate continua în aceeaşi notă, dar  „aş cădea în greşeala de a vorbi pentru mine, cum văd că se poartă în tabăra neobosiţilor negativişti cu orice preţ şi nu pentru cei pe care, de fapt, doresc să-i mai asigur încă o dată că ne vom respecta promisiunile, că le vom îmbunătăţi cât ne va sta în putinţă, că vom corecta, în limitele raţiunii, orice eventuală neîmplinire.

Cum spuneam, sunt convins că speranţa moare ultima. Depinde însă de noi în ce investim speranţă. Pentru că există, în mod evident personaje întru lămurirea cărora chiar nu are rost să ne străduim, dar cărora le putem acorda compasiunea noastră”, şi-a încheiat declaraţia senatorul Ioan Stan. (O.S.)