Senatorul Cadariu: Klaus Iohannis are experiența și anvergura de președinte. Dăncilă nu are pregătirea pentru o asemenea funcție

21/11/19 ora:6:30am

Parlamentarul liberal sucevean crede că este posibil ca Iohannis să obțină 70% din voturi la Suceava

Senatorul liberal Constantin Daniel Cadariu, a susținut, ieri, la sediul organizației județene Suceava a PNL, o conferință de presă în care a ținut să comunice mesajul cu privire la conferința pe care a susținut-o, marți seară, președintele României, Klaus Werner Iohannis – candidat al PNL pentru un nou mandat la Cotroceni – în comparație cu evoluția contracandidatului PSD Viorica Dăncilă. Din punctul de vedere al senatorului liberal, actualul șef al statului „are experiența și anvergura” necesare unui președinte, pe când contracandidata acestuia nu are nici pregătirea și nici anvergura pentru o asemenea funcție.

„PSD a continuat și prin conferința de presă seria de fake-news și dezinformări. Tot momentul conferinței de presă a fost o improvizație doar pentru a încerca să îl <troleze> pe președintele Iohannis. Însă nu au reușit decât circ, care le-a arătat nivelul. De asemenea, s-a văzut că Dăncilă a avut nevoie de ajutorul purtătorului de cuvânt al PSD în încercarea sa de a face față întrebărilor jurnaliștilor. Mai mult, candidatul Viorica Dăncilă a reușit să se facă iar de râs prin greșeli gramaticale, momentul cu greșeala privind aria cercului, ea pretinzând că a oferit meditații la matematică în trecut, sau refuzul de a răspunde în engleză unui ziarist”, a declarat Constantin Daniel Cadariu.

În schimb, despre Klaus Iohannis a declarat că a demonstrat la „dezbaterea” de miercuri seara că, pregătit pentru orice situație, spunând că dialogul cu jurnaliștii a fost unul total deschis, neregizat, cu întrebări complet libere. „S-a văzut mult mai bine adevăratul Klaus Iohannis: bine pregătit, dezbaterea fiind cum ar trebui să fie toate, așezate, cu mult bun simț, din care românii chiar au putut să afle ceva. Este un model nou de dialog, aplicat, care ar trebui extins și în alte campanii electorale, acest format fiind o premieră pentru istoria post-decembristă a dezbaterilor prezidențiale, care a fixat un standard al discuției”, a declarat senatorul PNL de Suceava. El a precizat despre Klaus Iohannis că a putut să răspundă consistent pe orice subiect, de la politică externă, economie și justiție, până la chestiuni despre sport, infrastructură sau energie.

De asemenea, senatorul PNL de Suceava a evidențiat despre actualul președinte că a păstrat traiectoria pro-europeană și valorile europene și a salvat imaginea României iar faptul că PSD a periclitat o serie de relații internaționale ale României arată că trebuie înlăturat din decizia statului. De asemenea, președintele Klaus Iohannis a reușit să oprească 70% din efectele toxice din legile Justiției, organizând Referendumul atunci când a avut un impact politic maxim și a mai transmis că situația economică preluată de Guvernul Orban trebuie tratată cu mare atenție, având în vedere că PSD a pus foarte mult accent pe consum. În acest sens, președintele României a mai arătat că în două săptămâni a avut mai multe discuții cu Guvernul Orban decât a avut cu cel PSD în trei ani, Klaus Iohannis punctând de mai multe ori că se va implica pentru ca Guvernul condus de PNL să reușească. „În același timp, președintele a anunțat că își dorește o configurație politică la următoarele alegeri, în care să putem discuta de modernizarea Constituției, despre arhitectura statului, despre reforma administrației, despre reforma marilor sisteme. Mai mult, președintele a spus că din punctul său de vedere se pot realiza anticipate, dar unele lucruri se pot obține și până atunci, în acest Parlament, cu majorități punctuale”, a mai declarat senatorul PNL de Suceava. Daniel Cadariu a precizat că Nu a fost omisă nici abordarea președintelui cu privire la faptul că intervenția de la protestele din 10 august a fost cea mai gravă intervenție a statului împotriva cetățenilor.

Senatorul Cadariu crede că este posibil ca Iohannis să obțină 70% din voturi la Suceava

Senatorul liberal sucevean Constantin Daniel Cadariu s-a declarat destul de optimist în ceea ce privește rezultatele pe care ar putea să le obțină Klaus Iohannis în turul al doilea al alegerilor prezidențiale de duminică, atât la nivel național, cât și la nivel județean. Din punctul de vedere al parlamentarului liberal sucevean, nu este exclus ca actualul președinte Klaus Iohannis să obțină chiar aproximativ 70% din voturile sucevenilor. Asta, desigur, cu condiția ca să fie un număr aproximativ egal de alegători prezenți în turul al doilea cu cei din turul întâi. Întrebat dacă este punctul de vedere sau „targetul” partidului la nivelul județului, senatorul a declarat că nu este vorba de așa ceva, ci este doar o părere de a sa pe care și-a format-o în ultima perioadă, urmare a semnalelor primite în diverse localități, dar și luând în considerare ultimele evoluții ale contracandidaților în dezbaterile publice pe care, însă, nu le-au organizat în formatul obișnuit – al confruntărilor „față în față”, ci discuții televizate cu jurnaliști și societatea civilă. Este de precizat că senatorul Constantin Daniel Cadariu a lăsat să se înțeleagă, în conferința de presă de ieri, de la sediul PNL Suceava, că va conta pe susținerea celor mai mulți dintre alegătorii care în turul întâi au votat cu Dan Barna și Theodor Paleologu iar la nivel național poate conta și pe votul majorității celor care l-au susținut pe candidatul UDMR. (D.P.)