Wednesday , April 17 2024

Senatoarea Steliana Miron reclamă lipsa de reacţie a instituţiilor faţă de furnizorii de utilităţi ce pun în pericol siguranţa socială în ţară

Vasilica-Miron [800x600]

 “Furnizorii şi-au împărţit amiabil prada, iar românii sunt obligaţi să plătească ce li se cere. Nicio instituţie a Statului Român, că se cheamă ANRE sau Consiliul Concurenţei, nu reacţionează. Sunt la fel de captivi ca toţi românii, dar ceea ce ne îngrozeşte cel mai tare este că nici măcar nu sunt în stare să explice algoritmul de calcul al acestor facturi”, a declarat senatorul PNL Steliana Miron, cerând primului ministru, totodată, să explice această lipsă de reacţie 

Steliana Miron, senator PNL de Suceava, a adresat, recent, o interpelare primului ministru Victor Ponta cu privire la lipsa de reacţie a instituţiilor abilitate faţă de furnizorii de utilităţi şi în care arată, de la bun început, situaţia dramatică în care se zbat cei mai mulţi dintre români: „două treimi dintre români fac eforturi disperate să-şi achite facturile curente la gaz, energie electrică”, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.
„Fuznizorii şi-au împărţit amiabil prada, iar românii sunt obligaţi să plătească ce li se cere. Nicio instituţie a Statului Român, că se cheamă ANRE sau Consiliul Concurenţei, nu reacţionează. Sunt la fel de captivi ca toţi românii, dar ceea ce ne îngrozeşte cel mai tare este că nici măcar nu sunt în stare să explice algoritmul de calcul al acestor facturi”, a declarat, pe 29 septembrie, în Parlamentul României, Steliana Miron.
Ea arătat că drama prin care trec românii este copleşitoare, fiind o cifră prin hăţişul de date statistice şi nu o preocupare reală. „Românii trăiesc o dramă. După epoca fierului vechi în care România a fost vândută la kilogram, azi românii sunt doar o cantitate numerică în statisticile altora”, se arată în interpelarea recentă adresată de senatoarea Steliana Miron premierului.
De asemenea, ea i-a cerut premierului să explice această lipsă de reacţie a instituţiilor Statului Român în faţa furnizorilor de utilităţi „care şi-a împărţit amiabil prada”, o aluzie directă la modul în care societăţile furnizoare de utilităţi din străinătate au achiziţionat pe cele autohtone, schimbându-se un monopol de stat cu unul privat, fără beneficii substanţiale pentru cetăţeanul de rând.
De fapt, calificativul dat de Steliana Miron a fost chiar mai dur pentru furnizorii de utilităţi, ea proiectând o imagine negativă şi având o atitudine critică asupra acţiunii acestora în raport cu marea masă a populaţiei, cât şi asupra inacţiunii instituţiilor de stat „la fel de captive ca toţi românii”. „Cum explicaţi, domnule prim ministru, lipsa de reacţie a instituiţiilor statului faţă de aceste termite din economie care pun în pericol siguranţa socială în interiorul ţării?”, este întrebarea din finalul interpelării adresată premierului de către Steliana Miron. (D.P.)

Vezi si

Societate amendată cu 60.000 lei pentru abandonări de deșeuri reciclabile

Garda de Mediu Suceava a fost sesizată cu privire la abandonarea unei cantități foarte mari …