Seful Jandarmeriei Suceava a fost trecut, ieri, în rezervă de preşedintele Băsescu

6/09/13 ora:3:27pm

salar eugen jandarmerie 25 iun 2012Generalul Eugen Salar a împlinit recent 56 de ani şi a fost avansat la gradul de general cu puţini ani în urmă, tot de Traian Băsescu  

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat, în cursul zilei de ieri, decretul privind „trecerea în rezervă a domnului general de brigadă – cu o stea Eugen Salar din Ministerul Afacerilor Interne”. Generalul de brigadă Eugen Salar s-a aflat aproape un deceniu în fruntea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava, preluând funcţia respectivă pe când avea gradul de colonel.
Generalul Eugen Salar nu a putut fi contactat, în cursul zilei de ieri. De menţionat că el a fost avansat în gradul de general de brigadă – cu o stea, tot printr-un decret al preşedintelui Traian Băsescu. Generalul Eugen Salar a împlinit 56 de ani pe data de 15 august. A absolvit mai multe instituţii de învăţământ superior, fiind şi doctor în istorie, teza sa de doctorat fiind „Organizarea şi activităţile Jandarmeriei în Bucovina în perioada 1938 – 1949”.
Din câte se pare, va mai dura câteva zile până când vor fi pus în practică acest decret prezidenţial. De asemenea, practica în cazul altor structuri din Ministerul de Interne arată că, până la numirea definitivă a unui nou şef la IJJ, împuternicit să fie la comanda Jandarmeriei Suceava ar putea fi ori colonelul Iulian Iacob – prim-adjunctul şefului IJJ, ori colonelul Mihai Iacoban – adjunctul şefului IJJ.
De menţionat că, ieri, odată cu semnarea decretului privind „trecerea în rezervă a domnului general de brigadă – cu o stea Eugen Salar din Ministerul Afacerilor Interne”, preşedintele Traian Băsescu a semnat alte şase decrete de acest fel care îi priveau pe tot atâţia generali de brigadă cu o stea. Unii din ei erau şefi pe structuri ale Jandarmeriei, cum ar fi Lucian Vasile Irimuş la Maramureş în vreme ce alţii erau şefi la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă de la Timiş şi Cluj – Mihai Benga şi, respectiv, Vasile Somlea. (D.P.)

2 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. lae 06/09/2013 la ora 16:32 -

    Si prin invatamant ar trebuie semnate niste decrete,unii stau sefi directori pe viata,schimba guverne la greu.

  2. lae 06/09/2013 la ora 16:32 -

    Si prin invatamant ar trebuie semnate niste decrete,unii stau sefi directori pe viata,schimba guverne la greu.