Şcolile gimnaziale organizează ”Ziua porților deschise” în vederea înscrierii la clasa pregătitoare

27/02/20 ora:8:45am

In perioada 25 februarie – 9 martie, în fiecare unitate de învățământ în care se desfășoară activitate specifică clasei pregătitoare va fi organizată ”Ziua porților deschise”, zi în care părinții, copiii și alte persoane interesate pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ implicat în această activitate 

În următoarele două săptămâni, toate școlile gimnaziale din județ organizează ”Ziua porților deschise” la clasa pregătitoare, pentru părinți și viitori elevi. Fiecare școală a stabilit o zi în care este dispusă să primească vizitatori, cu scopul de a-și promova oferta educațională pentru clasa pregătitoare.

Conform Calendarului de înscriere a copiilor în învățământul primar, în perioada 25 februarie – 9 martie, în fiecare unitate de învățământ în care se desfășoară activitate specifică clasei pregătitoare va fi organizată ”Ziua porților des­chise”, zi în care părinții, copiii și alte persoane interesate pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ implicat în această activitate. De asemenea, tot în intervalul de timp menționat, în unitățile de învățământ preșcolar se pot organiza întâlniri pentru informarea și consilierea părinților copiilor din grădiniță care vor fi cuprinși, în anul școlar 2020-2021, în învățământul primar.

Lista cu toate școlile care au anunțat zilele în care își așteaptă ­vi­zitatorii este publicată pe site-ul Inspectoratului Şcolar Județean Suceava, însă fiecare unitate va face cunoscută data în care organizează ”Ziua porților deschise” prin afișarea unui anunț la avizier.

Spre exemplu, Şcolile gimnaziale nr. 6 și nr. 8 din Suceava au desfășurat această activitate în cursul zilei de 25 februarie, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava și Şcoala Primară ”Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” organizează ”Ziua porților deschise” mâine, Şcoala ”Ion Creangă” Suceava, Şcoala ”Jean Bart” și școala nr. 10 Suceava își vor primi vizitatorii în data de 3 martie, Şcoala Gimnazială nr. 4, Şcoala ”Miron Costin” și Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava în data de 4 martie, Şcoala ”Grigore Ghica Voievod” Suceava în data de 5 martie, iar Şcoala Gimnazială nr. 1 Suceava își va des­chise porțile în ziua de 6 martie.

Înscrierile pentru clasa pregătitoare se vor face în perioada 4 – 23 martie, părinții urmând a completa cererile-tip de înscriere la șco­lile vizate, iar listele cu copiii înscriși în fiecare unitate vor fi afișate pe 1 aprilie.

Tot în această perioadă are loc evaluarea psihosomatică a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani între 1 septembrie – 31 decembrie a.c., în vederea înscrierii în clasa pregătitoare, etapă ce urmează a se încheia în data de 20 martie.

La nivelul municipiului Suceava, cele mai multe clase pregătitoare sunt propuse a fi înființate la Şcolile ”Ion Creangă”, unde sunt prevăzute în planul de școlarizare 6 clase cu 150 de elevi, ”Miron Costin” – 5 clase cu 130 de elevi, școala Gimnazială nr. 3 – 5 clase cu 110 elevi, școala Gimnazială nr. 10 – 4 clase cu 120 de elevi. La nivel județean, se remarcă cele 5 clase, pentru 120 de elevi, propuse la Liceul Tehnologic ”Ştefan cel Mare” Cajvana, și 4 clase cu 100 de elevi la școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Rădăuți. (Oana NUȚU)