Tuesday , April 23 2024

“Scoala Altfel” : “Cunoaşte şi protejează Patrimoniul cultural naţional” la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”

scoala altfel liceul de arte 3 [800x600]

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi Fundaţia Collegium XXI au organizat şi desfăşurat, în parteneriat, proiectul educaţional naţional „Cunoaşte şi protejează Patrimoniul cultural naţional”

Ieri, 6 aprilie a.c.  în cadrul programului şcolar „Scoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi Fundaţia Collegium XXI au organizat şi desfăşurat, în parteneriat, proiectul educaţional naţional „Cunoaşte şi protejează Patrimoniul cultural naţional, care a avut loc la sediul şi cu sprijinul conducerii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din municipiul Suceava o prezentare susţinută de către agentul şef adjunct Cristi Pădurariu, lucrător specialist din cadrul I.P.J. Suceava – Compartimentul Protejarea Patrimoniului Cultural Naţional, privind măsuri educative în vederea creşterii gradului de sensibilizare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la datoria morală şi responsabilitatea civică a fiecărui membru al societăţii de a se implica personal în protejarea patrimoniului.
La finalul prezentării cadrele didactice şi elevii participanţi au primit individual diplome de participare şi materiale promoţionale puse la dispoziţie de Fundaţia Collegium XXI.
„Proiectul a urmărit să ofere în special tinerilor informaţii privind tezaurul cultural naţional şi să accentueze consolidarea conştiinţei morale şi importanţa fiecărui individ în procesul de apărare a integrităţii valorilor culturale naţionale. Cu această ocazie, lucrătorul de poliţie, a mai prezentat activităţile reactive de salvgardare şi de cercetare a cauzelor şi a faptelor penale care constituie infracţiuni ce aduc atingere patrimoniului cultural naţional, şi un alt aspect important pentru Poliţia Română, respectiv recuperarea bunurilor de patrimoniu, atât a celor clasate, cât şi a celor susceptibile de clasare, identificarea suspecţilor şi tragerea la răspundere a infractorilor.
După expunerea prezentată de către lucrătorul de poliţie, toţi elevii participanţi din clasele IX – XII, care şi studiază restaurarea bunurilor culturale mobile, s-au deplasat la Muzeul de Stiinţe ale Naturii Suceava, pentru a vizita expoziţia de bază, ghidajul fiind asigurat de către şeful secţiei, Angela Anea – specialist conservator” a transmis IPJ Suceava.
Directoarea Colegiului de Artă Ciprian Porumbescu, Alexandra Bejinaru a spus că „această acţiune a avut un feed-back pozitiv, am fost foarte încântaţi de acest proiect propus de IPJ  Suceava şi ne dorim să colaborăm şi pe viitor”. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

Angelica Fădor: ”Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești – un eveniment de înaltă ținută”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a fost prezent, duminică, la Festivalul Național al Ouălor …