Şapte farmacii din județ au fost sancționate de CAS pentru nerespectarea programului de lucru

18/04/19 ora:5:48am

Acestea au fost amendate cu aproape 7.000 de lei. Trei medici specialiști au fost sancționați din același motiv. Un alt medic specialist a fost sancționat cu suma de 5.000 de lei pentru că elibera concedii medicale fără a respecta legislația în vigoare, iar contractul unui alt medic specialist a fost reziliat 

După cum reiese dintr-o informare a Casei de Asigurări de Să­nătate Suceava, reprezentanții instituției au făcut, în primele trei luni ale anului, un număr de 53 de verificări la furnizorii de servicii medicale și medicamente din județ, aflați în contract cu CAS.

Şapte farmacii au fost sancționate pentru că nu respectau programul de lucru. “În cazul a șapte furnizori de medicamente s-a aplicat sancțiunea de diminuare cu 5% a sumei cuvenite pentru luna în care s-a constatat nerespectarea programului de lucru declarat la CAS Suceava, în valoare totală de 6.935 lei”, a explicat medicul Claudiu Cobuz (foto), director general în cadrul CAS Su­­ceava.

Pentru nerespectarea progra­mului de lucru, au fost sanc­ționați și trei medici specialiști din ambulatoriu, valoarea sancțiunii fiind de 2.955 de lei. Alt medic specialist a fost tras la răspundere de către reprezentanții Casei de Asi­gurări de Sănătate și sancționat cu suma de 5.000 de lei pentru că ­eli­bera concedii medicale fără a res­pecta legislația în vigoare, iar con­tractul unui alt medic specialist a fost reziliat. În cazul a șase medici de familie, s-au aplicat măsuri de recuperare a sumelor reprezentând rețete prescrise fără respectarea protocolului de prescriere a medicamentelor, în valoare de 5.646 lei. “În cazul a doi medici de familie s-a aplicat sancțiunea de diminuare cu 10% a valorii lunare a punctului “per capita” pentru servicii ­me­dicale eronat raportate, iar în cazul altui medic de familie s-a aplicat sancțiunea de diminuare cu 10% a valorii lunare a punctului “per capita” pentru prescripții medicale off-line neintroduse în sistemul informatic”, a completat directorul general al CAS Suceava, medicul Claudiu Cobuz. (Cristina RUŞTI)