Roata panoramică de la Cetatea de Scaun va putea fi instalată anul acesta

24/02/20 ora:7:55am

Consiliul Local Suceava va dezbate joi proiectul inițiat de primarul Ion Lungu. Lucrarea ar trebui să dureze opt luni de la semnarea contractului cu firma câștigătoare a licitației. Roata, care va fi amplasată în parcarea de la Cetate, va avea o înălțime de 36 de metri, va fi echipată cu 26 de gondole, fiecare având o capacitate de 6 persoane. Una dintre gondole va fi destinată persoanelor cu dizabilități, iar una va fi de tip VIP

Roata panoramică anunțată de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, ca fiind printre investițiile pe care vrea să le promoveze în legătură cu punerea în valoare a Cetății de Scaun și a Parcului Şipote va scoate din conturile municipalității 4.470.397 lei. Consilierii locali suceveni vor dezbate în ședința de joi, 27 februarie, proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții „Achiziționare și punere în funcțiune roată panoramică, municipiul Suceava”.

Din punct de vedere tehnic, se vizează o roată panoramică model parc, complet echipată, de înălțime 36 m, echipată cu 26 de gondole, fiecare având o capacitate de 6 persoane. Dintre cele 26 de gondole, una va fi destinată persoanelor cu dizabilități, iar una va fi de tip VIP. Durata de realizare a investiției este de 8 luni. Montajul se va face pe fundații din beton calculate pentru sarcină maximală de 90 de tone. Potrivit referatului de aprobare, Suceava este un oraș cu rezonanță istorică și culturală, astfel că se impune identificarea de oportunități care să conducă la atragerea de turiști și angrenarea locuitorilor orașului la activități recreative, care să conducă la satisfacerea dorințelor de relaxare. Astfel, în acest context, se propune achiziționarea, montarea și punerea în funcțiune a unei roți panoramice de observație, în zona Cetății de Scaun, în parcarea Primăriei. (D.P.)

 

2 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. ion 24/02/2020 la ora 13:42 -

    langa oul lui flutur,

  2. Votantul 24/02/2020 la ora 10:15 -

    O porcarie mai mare nici nu se putea. Mai bine ai asfalta strazile si ai crea locuri de parcare cu banii astia Lungule