Recalcularea pensiilor pentru grupele I si II de munca se va face in patru etape

6/02/11 ora:9:38pm

Senatorul Tiberiu Prodan

N majorarea cu 93 de lei a pensiilor persoanelor care au fost `ncadrate `n grupele I [i a II-a de munc\ este prima etap\ `n acest proces de recalculare, a precizat senatorul PDL de Suceava, Tiberiu Aurelian Prodan

Senatorul PDL de Suceava, Tiberiu Prodan, sus]ine c\ `n cazul pensionarilor care au fost `ncadra]i `n grupele a I-a [i a II-a de munc\ recalcularea pensiilor va avea patru etape, apreciind c\ finalul acestui proces ar putea fi `n 2014. Tiberiu Prodan a spus, `ntr-o conferin]\ de pres\, c\ majorarea cu 93 de lei a pensiilor persoanelor care au fost `ncadrate `n grupele a I-a [i a II-a de munc\ este prima etap\ `n acest proces de recalculare. „~ncerc\m s\ solu]ion\m situa]ia persoanelor care au fost `ncadrate `n gupele I [i II de munc\”, a spus senatorul PDL, care a men]ionat c\ efortul Guvernului este mare ]in=nd cont c\ e vorba de 1,5 milioane de persoane.

El a ar\tat c\ un al doilea pas `n recalcularea pensiilor acestor persoane ar urma s\ prevad\ acordarea unei sume suplimentare, spre sf=r[itul acestui an, dup\ care, a treia etap\ reprezint\ recalcularea pensiilor celor din grupa I de munc\, urm=nd ca ultima etap\, care s-ar putea `ncheia `n 2014 s\ stabileasc\ toate pensiile celor din cele dou\ grupe de munc\.

Tiberiu Prodan a spus c\ procesul este dificil `ntruc=t este vorba de drepturi diferen]iate. Potrivit legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, pensionarii care au fost `ncadra]i `n grupele a II-a [i a I-a de munc\ beneficiaz\ de o cre[tere a punctajelor anuale realizate cu 50 la sut\ pentru perioadele `n care au desf\[urat activit\]i `n locuri `ncadrate `n grupa I de munc\ [i cu 25 la sut\ pentru perioadele `n care au desf\[urat activit\]i `n locuri `ncadrate `n grupa a II-a de munc\. (D.P.)

2 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. angelo53 08/02/2011 la ora 16:45 -

    Praf in ochii electoratului….
    Probabil ca se simte “vantul de la Cairo”…Avea dreptate Elena “proaspat coborata din Telegondola” ca veti primi 93 de lei. Nuva e clar ca Nuti stie tot…

  2. elena 08/02/2011 la ora 13:49 -

    Niste labagii mincinosi ! Etape, alea ,alea. KKT Totul e un mare KKT.