Tuesday , April 23 2024

Proiect Erasmus Plus la Şcoala Gimnazială Nr. 6 Suceava

Şcoala Gimnazială Nr. 6 din Suceava a câștigat finanțarea unui proiect prin fonduri europene. Este vorba despre un proiect KA1 – mobilități de formare pentru cadrele didactice, cu un buget de 20.440 de Euro, intitulat “O școală europeană, o școală pentru fiecare!”. Finanțarea este asigurată prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene, promovat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, și este primul proiect de acest tip aprobat la Şcoala Gimnazială Nr. 6 din Suceava. Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 12 luni, începând cu data de 2 septembrie 2019.

Proiectul „ O școală europeană, o școală pentru fiecare!”  este condus de dorința de a îmbunătăți calitatea educației în instituția de învățământ în vederea creării unei școli incluzive.

Acest proiect s-a dezvoltat pentru a instrui personalul didactic în facilitarea accesului și gestionarea mediilor incluzive, folosind cele mai bune strategii,  diferențiate, nonformale în vederea stimulării motivației față de procesul de învățare al elevilor.

În anul școlar 2019-2020, 8 cadre didactice ( 4 profesori pentru învățământul primar și 4 profesori pentru cel gimnazial) se vor perfecționa prin cursurile de formare: ,,Designing Inclusive Educational Environments – ERASMUS^ SE.1.DEIE” (Europass Teacher Academy, Florența, Italia) și ,,Vitamin C boosts education!– coaching, the non-formal education method to bring out the best from your learners” (Dominou Association, Larnaca, Cipru).

Participanții la mobilități vor fi aleși din rândul profesorilor care funcționează în Şcoala Gimnazială Nr. 6 din Suceava, care lucrează cu elevii de la ciclul  primar și cel gimnazial, pe diferite discipline școlare.

Astfel, în urma participării la cele două cursuri de formare, cadrele didactice vor putea:

– să identifice barierele, din calea participării și a învățării din școală și a resurselor pentru sprijinirea elevilor cu dificultăți de învățare;

– să elaboreze prioritățile de dezvoltare și intervențiile de planificare pentru sprijinirea diversității;

– să dezvolte activități de instruire, folosind tehnici și instrumente prin predarea experimentală pentru propriul context didactic, pentru a îmbunătăți rezultatele elevilor;

– să aplice coaching-ului  ca metodă în diferite situații școlare pentru a îmbunătăți motivația și rezultatele elevilor;

– să-și îmbunătățească capacitatea de a proiecta și gestiona proiecte de parteneriat internațional.

Acest proiect va avea un impact deosebit asupra imaginii școlii în comunitate, determinând crearea unor rețele de colaborare cu alte școli din zonă, din țară și din Europa.

Proiectul  va oferi o dimensiune europeană școlii prin cunoștințele, abilitățile și aptitudinile necesare integrării în societate a grupului țintă, astfel încât diversitatea și specificitatea sistemului de învățământ din celelalte țări care participă la formare să devină o sursă de stimulare reciprocă.

Se va urmări realizarea unei implementări de calitate a proiectului, evidențiindu-se astfel perspectivele europene ale Şcolii Gimnaziale Nr. 6 Suceava.

Vezi si

Angelica Fădor: ”Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești – un eveniment de înaltă ținută”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a fost prezent, duminică, la Festivalul Național al Ouălor …