Friday , March 29 2024

Profesorii suceveni sunt nemulțumiți de noul regulament de funcționare a şcolilor

Elevii le pot cere profesorilor justificarea notelor de la lucrările scrise n se vor înființa Comisii pentru prevenirea şi combaterea violenței în fiecare şcoală n fiecare unitate de învățământ trebuie să stabilească pentru elevi cel puțin un semn distinctiv, pentru creşterea siguranței elevilor.  Colegiul Național al Liderilor FSLI a hotărât să solicite Ministerului Educației şi Cercetării constituirea unei comisii tehnice de lucru în vederea discutării modificărilor acestui regulament
salarii profesori


Noul regulament de organizare şi funcționare a unităților de învățământ introdus de Ministerul Educației şi Cercetării Stiințifice îi nemulțumeşte pe profesorii suceveni deoarece, odată cu acesta, elevii îi pot cere profesorului ca, în termen de cinci zile, să justifice notele date la lucrări, ajungându-se chiar la reevaluarea lucrării, printr-o solicitare făcută directorului. Conform regulamentului, directorul va desemna două cadre didactice de specialitate, care nu predau la clasa respectivă şi care au obligația de a reevalua lucrarea scrisă, fără a fi remunerați pentru acest lucru.
Acelaşi regulament prevede şi existența unei Comisii pentru prevenirea şi combaterea violenței în fiecare şcoală, care să adopte anual un Plan operațional al unității şcolare privind reducerea fenomenului violenței în mediul şcolar. De asemenea, fiecare unitate de învățământ trebuie să stabilească pentru elevi cel puțin un semn distinctiv pentru creşterea siguranței. Totodată, personalului din învățământul preuniversitar îi este interzis să desfăşoare acțiuni de natură să afecteze imaginea publică a elevului, viața intimă, privată şi familială a acestuia. Angajații unităților de învățământ preuniversitar trebuie să aibă o ținută morală demnă, o vestimentație decentă şi un comportament responsabil, potrivit regulamentului.
“După publicarea Ordinului ministrului Educației privind aprobarea regulamentului de organizare şi funcționare a unităților din învățământul preuniversitar (ROFUIP), am primit numeroase sesizări de la grupele sindicale afiliate ASI Suceava privind erori de formă, inclusiv în ceea ce priveşte normele de trimitere la alte articole, dar şi de fond, care se găsesc în cuprinsul acestui regulament. Mai mult, există numeroase nemulțumiri din partea personalului didactic determinate de obligațiile care le revin acestora, conform noului ROFUIP”, a declarat Giani Leonte, preşedintele Alianței Sindicatelor din Invățământ Suceava.
În aceste condiții, Colegiul Național al Liderilor FSLI a hotărât să solicite Ministerului Educației şi Cercetării Stiințifice constituirea unei comisii tehnice de lucru, formată din reprezentanții MECS şi ai federațiilor sindicale, în cadrul căreia să se discute modificările la acest regulament. Trebuie avută în vedere importanța deosebită pe care acest regulament o are la nivelul unităților de învățământ în ceea ce priveşte funcționarea sistemului, astfel încât se impune o analiză temeinică şi serioasă a prevederilor acestui regulament, împreună cu reprezentanții salariaților, pentru a se înlătura neconcordanțele din ROFUIP şi pentru a evita modificările ulterioare ale acestuia. (Iulia-Greta NIGA)
 

Vezi si

Puștan de 12 ani, filmat conducând un BMW prin Verești (VIDEO)

Miercuri dimineață, pe rețeaua  Facebook, pe pagina ”Suceava Fail”, a fost postată o înregistrare video …

One comment

  1. Mai grav e faptul că unii directori se comportă abuziv cu profesorii din şcoli,de parcă ar fi pe propria plantaţie.Tratează colegii de sus ,cu superioritate,ridică tonul şi chiar ameninţă.
    Astea în condiţiile în care ştim cum sunt numiţi şi fără rezultate în management.