Thursday , April 25 2024

Procurorii au descins la Secția de Neonatologie a Spitalului Județean după ce asistentele au fost pontate fictiv

Procurorii și polițiștii au făcut ieri o percheziție la Secția de Neonatologie a Spitalului Județean , după ce au descoperit că mai multe angajate au fost trecute pe fișele de pontaj și au fost plătite, fără ca acestea să fi fost efectiv la serviciu

spitalul judetean - vara

Ieri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, însoțiți de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, după obținerea autorizațiilor legale de la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Suceava, au desfășurat o percheziție la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, într-un dosar penal în care se fac cercetări față de mai multe infracțiuni, printre care fals intelectual în formă continuată și înșelăciune în formă continuată.
Din analiza probelor existente până în prezent la dosar rezultă că, în perioada 2012 – 2016, mai multe persoane angajate la Secția de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava au fost trecute pe fișele de pontaj pe parcursul mai multor perioade, iar ulterior au fost remunerate în consecință, fără ca acele persoane să fi fost efectiv la serviciu, aceste fapte necorespunzătoare adevărului fiind consemnate în fals în programul de lucru și în condicile de prezență. In urma acestor presupuse infracțiuni de fals, persoanele care au fost pontate în mod fictiv au încasat diverse sume de bani lunar, iar unitatea spitalicească a fost păgubită cu sumele încasate în mod necuvenit.
Precizăm că percheziția domiciliară este un mijloc probatoriu prevăzut de Codul de Procedură Penală, fiind necesară pentru verificarea unor elemente de fapt sau pentru descoperirea și strângerea probelor cu privire la infracțiunile față de care se efectuează urmărirea penală. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

Lungu: „Suceava putea arde deșeurile la Bioenergy, dar s-a negociat prost aquis-ul comunitar. Ministerul Mediului să se grăbească”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a reiterat proiectul său de a valorifica deșeurile menajere – …

2 comments

  1. Din păcate, dle Vasilie, chiar dacă moral nu este să te faci că lucrezi la stat ca de acolo să trimiți toți pacienții la cabinetul particular (al tău/al soției/al amantei/al colegului etc), nu știu în afară de declarații mai mult sau mai puțin politicianiste să se fi rezolvat problema pe calea legii.
    Totuși, demersul procurorilor este salutar. Pontajul asistentelor care absentează în amintește de un caz mai vechi cu notarea pe durata unui semestru ori chiar a unui an școlar, chiar trecerea la bacalaureat a unor elevi care absentaseră deoarece au optat pentru o carieră de căpșunar.

  2. Daca tot sunt acolo, sa intrebe si de cat e “darul” pentru o nastere….si daca e legal/moral ca toti medicii care lucreaza in spital sa profeseze si in cabinete particulare, unde consulta pe sume de sute de lei fara sa taie chitanta/bon/factura….sunt curios la cat se ridica evaziunea fiscala in domeniul cabinetelor medicale particulare intr-un an de zile…ANAF/DIICOT, se aude?