Saturday , April 20 2024

Problema lemnului de foc care nu mai poate fi considerat biomasă, ridicată de primarul Lungu în cadrul Ligii Aleşilor Locali ai PNL

Primarul Ion Lungu, împreună cu o delegație de membri ai PNL Suceava a participat, la Braşov, la întrunirea aleşilor locali liberali. “Am ridicat probleme legate de urgentarea implementării fondurilor europene 2014-2020 şi a revenirii la Ordinul de Ministru prin care lemnul de foc nu mai este biomasă”, a declarat ieri primarul Lungu 

 LIGA ALESILOR 1


 
Primarul Ion Lungu a participat, ieri, la Braşov, la Liga Aleşilor Locali. La eveniment au participat circa 1.000 de persoane, reprezentanții de vârf ai PNL, respectiv copreşedinții Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, parlamentari, europarlamentari, precum şi aleşi locali din toată țara – lideri de filiale, preşedinți de consilii județene şi primari.
Printre problemele ridicate în cadrul acestei întâlniri de primarul sucevean Ion Lungu s-a aflat şi cea a Ordinului de ministru prin care lemnul de foc nu mai poate fi considerat biomasă, reglementare care poate produce mari probleme centralei care aprovizionează cu energie termică întreg oraşul Suceava. “Am participat astăzi (ieri – n.r.) la dezbaterile Ligii Aleşilor Locali PNL ce se desfăşoară la Braşov. Am dat un salut atât din partea aleşilor PNL Suceava, cât şi din partea domnului Preşedinte Gheorghe Flutur care nu a putut fi prezent. De asemenea, am ridicat probleme legate de urgentarea implementării fondurilor europene 2014-2020 şi a revenirii la Ordinul de Ministru prin care lemnul de foc nu mai este biomasă”, a declarat ieri primarul Lungu.
La încheierea întrunirii de la Braşov a fost adoptată o Rezoluție, care are ca principale puncte de plecare   ideile descentralizării şi subsidiarității,  susținându-se delegarea cât mai multor competențe dinspre structurile centrale către cele locale, prin aceasta urmărind beneficiul cert al unei mult mai bune adecvări a cheltuielilor şi investițiilor la necesitățile comunităților locale.
LIGA ALESILOR 2
Vă prezentăm, mai jos, Rezoluția adoptată ieri la Poiana Braşov, de Liga Aleşilor Locali ai Partidului Național Liberal:
Rezoluție a Partidului Național Liberal – Partidul Administrației Locale — Partidul primarilor
Centralismul contravine valorilor liberalismului clasic, ca şi doctrinei populare (creştin-democrate) pe care Partidul Național Liberal o asumă în calitate de membru al Partidului Popular European. Doctrina noastră contrapune centralismului şi statismului ideile descentralizării şi subsidiarității — idei mult mai productive din punct de vedere administrativ, social şi economic. Suntem adversari ai suprareglementării şi ai monopolizării deciziei iar, ca liberali, susținem delegarea cât mai multor competențe dinspre structurile centrale către cele locale, prin aceasta urmărind beneficiul cert al unei mult mai bune adecvări a cheltuielilor şi investițiilor la necesitățile comunităților locale.
Partidul Național Liberal se consideră reprezentantul cetățenilor care îşi asumă responsabilitatea propriului destin, a celor care cred în inițiativa liberă şi competiție, nu în monopol, în răsplata corectă a muncii, nu în dependență față de un stat discreționar. Noi, liberalii, credem că cele mai bune şanse — la educație, la un sistem medical performant, la prosperitate — ne sunt oferite de comunitatea în care trăim — începând cu familia tradițională, cu şcoala — care implică părinții în deciziile sale, şi până la breasla profesională care ne recunoaşte şi ne răsplăteşte competențele reale, nu loialitatea față de un sistem clientelar centralizat.
De aceea, având în vedere faptul că:
Partidul Național Liberal crede în valorile profesionalismului, meritului şi echității şi susține o lege a salarizării unitare bazată pe aceste valori şi nu pe calcule meschine electorale
Partidul Național Liberal crede în valorile transparenței şi onestității morale şi profesionale şi susține adoptarea unui Cod de Integritate pentru Funcțiile Publice, un cod general, care să se refere la toate funcțiile publice — elective sau numite, locale sau naționale, care să privească şi regimul conflictelor de interese si se referă la îndeplinirea cu integritate a unei funcții publice
Ne asumăm şi preluăm în programul de guvernare al Partidului Național Liberal următoarele puncte:
1. Descentralizarea cu asigurarea resurselor financiare pentru fiecare unitate administrativ teritorială.
2. Atribuțiile administrației locale pentru sprijinul mediului economic local.
3. Salarizarea funcționarilor publici cu o creştere medie de 22% începând cu anul 2017.
4. Statutul aleşilor locali.
5. Codul incompatibilităților.
6. Salarizarea aleşilor locali.
7. Simplificarea procedurilor pentru creşterea gradului de atragere a fondurilor europene şi pentru implementarea proiectelor de dezvoltare locală.
Credem, ca liberali, că aceste măsuri pot opri deprofesionalizarea administrației publice, motivând şi capacitând pe toți cei care asumă singurele principii care pot aduce prosperitate şi solidaritate reală în comunitățile României: ierarhia meritului şi răsplata justă a muncii făcute cu profesionalism şi onestitate, transparența cheltuirii banului public, competiție reală în investițiile publice, diminuarea birocrației şi încurajarea inițiativei economice, cultural-educaționale şi sociale în comunitate, solidaritate socială bazată pe familie şi valorile tradiționale ale acesteia. (T.V.)
 

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …