Primarul Sucevei susține că disponibilizările de personal la Primărie ar putea deveni o certitudine

11/10/18 ora:10:07am

„Nu vreau să fac panică, dar vom ajunge și la acest moment”, a declarat Ion Lungu, care crede că posibilele disponibilizări vor fi o consecință a unor probleme economice la nivel național. „Se știe că noi avem 90 de posturi vacante, nu mă grăbesc să le ocup”, a spus Ion Lungu u și digitalizarea din administrație ar putea aduce reduceri de personal

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, nu exclude ca în perioada care va urma să asistăm la o răsturnare de situație, în sensul că nu vor mai fi operate angajări la Primărie, ci vor fi făcute disponibilizări. „Nu vreau să fac panică, dar vom ajunge și la acest moment”, a declarat Ion Lungu, adăugând însă că acest aspect nu va fi decis doar la nivel de Suceava, ci va fi o consecință a unor probleme economice care vor apărea la nivel național, în perioada următoare.

Din punctul de vedere al edilului, Primăria poate funcționa cu jumătate din personal. „Am spus-o foarte clar și salariații din Primărie știu. Prin reducere la absurd, dacă mâine dimineața se privatizează, Primăria poate funcționa cu jumătate de personal”, a spus Ion Lungu și a dat exemplu de o asemenea situație trăită de el când era director la Ambro SA. „De la 1.300 de angajați, a doua zi am funcționat cu 700 și am mers foarte bine”, a spus primarul.

Din punctul de vedere al edilului, creșterile de salarii operate în baza legilor recente au repercusiuni pe bugetele de investiții. „Ca economist, probabil că într-o zi se va ajunge la acest aspect la primăriile unde fondul de salarii a crescut foarte mult. Este clar că este afectată activitatea de investiții, că în loc să faci investiții mai multe, dai bani pe salarii. Nu puteam eu să mă opun, este o lege și trebuie să o respectăm”, a spus Ion Lungu. El a menționat că nu se pune problema ca Primăria Suceava să nu poată asigura salariile. „Nu se pune problema ca Primăria Suceava să nu poată asigura salariile. Suntem o primărie mare, dar sunt grevate alte activități din Primărie”, a conchis primarul.

El a menționat că sunt însă fel de fel de situații când se eliberează unele posturi, dar că nu se grăbește foarte tare să le ocupe pentru că dorește să facă economii la fondul de salarii. „Asta este realitatea. Eu am respectat legea. Se știe că noi avem 90 de posturi vacante, nu mă grăbesc să le ocup”, a spus Ion Lungu.

De asemenea, edilul a declarat, în conferința de presă de miercuri, că digitalizarea activității Primăriei Suceava ar putea duce la reduceri de personal și că o eventuală reducere a numărului de angajați ar putea fi făcută în administrație la nivel național. El a arătat că digitalizarea este o componentă ce va contribui la reduceri de personal. Termenul de implementare este de 28 de luni.

Reamintim că Primăria a depus un pro­iect de peste două milioane de lei pentru digitalizarea activității, în valoare de 2.436.959 lei, din care Primăria va suporta 2%. Proiectul presupune retro-digitalizarea arhivei, dotarea cu echipamente de sca­nare, servere, calculatoare, asigurarea unui sistem de management și instruirea personalului. De asemenea, după ce acest proiect va fi implementat, sucevenii vor putea obține electronic certificate de urbanism, vor putea înștiința începerea lu­crărilor de construire/desființare, se vor putea obține cetificatele de nomenclatură stradală și adresă, se vor putea elibera certificate de atestare fiscală, autorizații de transport greu, abonamente de parcare și se vor putea face programări pentru Serviciul de Evidență a Persoanelor. (D.P.)