Primarul Lungu speră să poată înființa luna viitoare Orchestra de cameră „Simina Croitoru”

19/02/20 ora:3:55pm

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a avut o întâlnire la București, în cursul zilei de miercuri, 19 februarie, cu Simina Croitoru în legătură cu înființarea orchestrei de cameră care să îi poarte numele.

„Am avut discuții concrete cu doamna Simina Croitoru și soțul dumneaei, cu privire la înființarea Orchestrei de cameră “Simina Croitoru”, la Suceava. Ne dorim ca începând cu luna martie acest proiect să fie funcțional”, a declarat Ion Lungu.

Reamintim că sâmbătă, 15 februarie, în cadrul manifestărilor prilejuite de aniversarea a 632 de ani de atestare documentară a Cetății de Scaun a Sucevei, Primăria Suceava a organizat pentru un public select, pasionat de cultură, la Teatrul „Matei Vișniec”, începând cu ora 18:00, un Concert Extraordinar de muzică simfonică susținut de pianistul Horia Mihail și talentații violoniști Gabriel și Simina Croitoru, acompaniați de ansamblul cameral Croitoru String Virtuosi. „Cu acest prilej i-am propus doamnei Simina Croitoru să ne ajute să înființăm o Orchestră de Cameră la Suceava care să-i poarte numele “Orchestra de Cameră Simina Croitoru” a municipiului Suceava. Mulțumim doamnei Simina Croitoru pentru că și-a dat acordul. Simina Croitoru este o violonistă de excepție care a obținut multe premii naționale și internaționale fiind laureată și a Festivalului de muzică simfonică “Lira de Aur” care se desfășoară de peste 30 de ani la Suceava și este finanțat de Primărie. În perioada următoare vom pune în practică cele stabilite sâmbătă seara”, a precizat primarul Ion Lungu, la data respectivă. (D.P.)