Primarul Lungu ia în considerare ca Suceava să găzduiască o finală regională a Eurovision

4/10/18 ora:10:27am

Primarul Sucevei, care anul trecut a refuzat propunerea TVR, a declarat ieri că va face parteneriate cu mediul privat pentru a putea găzdui o finală regională a Eurovision Song Contest

O finală regională a Eurovision Song Contest, ediția 2019 ar putea fi găzduită de munici­piul Suceava. Primarul Ion Lungu a declarat, în conferința de presă de miercuri, 3 octombrie, că a primit o solicitare de la TVR ca Primăria să fie partener în acest proiect. „Am dat undă verde solicitării. Suntem de acord să organizăm finala regională, care ar urma să aibă loc în decembrie 2018”, a spus Ion Lungu.

În ianuarie 2018, TVR a înaintat o propunere asemănătoare Primăriei Suceava, dar Ion Lungu nu a fost atunci de acord. „Am primit o solicitare să găzduim Eurovisionul. Cu mare plăcere le-am spus că da. Ne-au trimis un deviz care nu era foarte mare, 128.000 lei, numai că, din păcate, în baza legală noi nu putem să suportăm mai mult de 50% din aceste cheltuieli. Sunt genul de cheltuieli diurnă, onorarii, comisioane care nu-s legale, nu le putem deconta. Primăria nu este sponsor, să dea 128.000 de lei ca-n fântână și gata”, spunea la acea vreme Ion Lungu.

În conferința de presă de ieri, edilul a explicat că discuțiile nu s-au purtat atunci direct cu el, ci la niște paliere decizionale mai jos, iar el nu a fost informat că se putea, ulterior, ca respectivele cheltuieli să fie suportate de sponsori în baza unui acord de parteneriat.

Referindu-se la oportunitatea ivită din nou de organizare a unei finale regionale a Eurovision la Suceava, primarul a spus că va aborda cu mai multă deschidere varianta colaborării cu mediul privat. „Vom atrage și parteneri privați în proiect, eu zic că n-ar trebui să ratăm această posibilitate de promovare”, a spus ieri Ion Lungu.

Indiferent de chestiuni legate de rating, din punctul de vedere al imaginii, Suceava va ieși oricum pe plus.  „Este un bun prilej de promovare a Sucevei, a Bucovinei”, a mai spus primarul, fără să omită a spune că „am dat răspuns că suntem de acord, mă voi implica de această dată să gestionez problema personal”. (D.P.)

 

2 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Andree 04/10/2018 la ora 20:22 -

    Gropile pe cînd le asfaltati domnu primar? În 2019 cînd e campanie electorală? Ca doar atunci mai faceti cîte ceva. In rest faceti doar pentru voi. Înțelegeți că vreau să zic?

  2. Andrŕe 04/10/2018 la ora 20:16 -

    Mai bine ar asfalta niște gropi ca ne rugam mașinile prin orasul asta infect, decât ar visa la asemenea prostii. Sa vada si altii ce oameni fara caracter ne conduc si nu fac nimic pentru comunitate ci doar pentru buzunarele lor. Poate asfaltați măcar în 2019 cînd este campanie electorală și veniți iar la cerșit voturi.