Primarul Lungu dezminte ferm zvonurile de închidere a Bazarului și spune că încălzirea va fi asigurată anul acesta, fiindcă abia în ianuarie a fost emis avizul de la ISU

23/01/20 ora:9:15am

Comercianții din Bazarul Sucevei vor avea căldură până la iarna viitoare. Anunțul tip promisiune a fost reiterat de către primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, în conferința săptămânală de presă de miercuri, 22 ianuarie. Asta în condițiile în care edilul anunțase că în 2019 vor demara lucrările. Edilul a explicat că procedurile foarte complicate cu Inspectoratul pentru situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava au îngreunat obținerea avizului fără de care nu puteau demara procedurile. În conferința de presă de ieri, Ion Lungu a precizat că, după multe eforturi făcute de administrația locală care au constat în schimbarea ­do­cumentației pentru avizare ori de câte ori a fost necesar, ISU a dat autorizația de securitate la incendiu abia la începutul lui 2020, ceea ce înseamnă că abia din acest an – în cazul fericit – pot demara lucrările. „Aici lucrurile sunt foarte delicate fiindcă a fost vorba de autorizația de la ISU. Din fericire am obținut acest aviz pe 10 ianuarie 2020, iar în buget am prins suma de 1,5 milioane de lei, astfel încât să putem demara lucrările în așa fel încât până iarna viitoare să avem încălzire în Bazar”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Pe de altă parte, edilul Sucevei a subliniat că în fiecare campanie electorală, între comercianții din Bazar apar zvonuri că se închide Complexul Comercial, însă acest lucru nu se va întâmpla. „Vreau să-i liniștesc pe oamenii din Bazar. Nu e prima dată. Când vin alegerile locale toată lumea vine cu zvonuri alarmiste din Bazar. Eu am sprijinit oamenii din Bazar. Până se vor crea locuri de muncă în Suceava și Doamne ajută să se creeze cât mai repede, sunt o parte dintre suceveni care își câștigă bucata de pâine de acolo”, a spus primarul.

Acesta a explicat că nici zvonurile cum că lucrările care se vor face pentru încălzirea în sistem centralizat a Bazarului nu vor duce la închiderea acestuia. Ion Lungu a dat asigurări că și la Bazar se va proceda ca la Primărie – sediul fiind în curs de reabilitare energetică, dar lucrările se fac fără a muta Primăria în altă parte. După acest model, susține Ion Lungu, se vor face lucrări și pentru încălzirea Bazarului, pe porțiuni, fără să se închidă activitatea în Complexul comercial al municipalității.

Nici măcar situația că Bazarul a rămas fără firmă care să asigure PSI-ul nu este un motiv de închidere, potrivit primarului. „Faptul că nu mai avem contract cu firma care asigură PSI-ul în Bazar este adevărat, însă asta nu înseamnă că Bazarul se va închide. Acea firmă nici nu mai putea asigura PSI-ul, întrucât s-a schimbat legislația, iar nicio firmă nu mai poate îndeplini condițiile cerute de lege, întrucât sunt niște condiții draconice acolo”, a declarat primarul Ion Lungu după care a adăugat că va face o structură cu angajați din cadrul Primăriei, caz în care nu ar mai fi atât de draconice prevederile legale. (D.P.)