Primarul Lungu a semnat contractul de 25 de milioane de euro, finanțare europeană, pentru cumpărarea autobuzelor electrice în municipiul Suceava

23/07/19 ora:7:45am

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat în cursul zilei de ieri că a fost semnat la sediul Primăriei Suceava contractul de finanțare europeană cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est pentru achiziția autobuzelor electrice. „Am semnat astăzi, împreună cu domnul director general al ADR Piatra Neamț, Vasile Asandei, contractul „Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul Suceava”. Acesta prevede achiziționarea autobuzelor electrice și realizarea unei autobaze, dar și amenajarea stațiilor existente, un centru supraveghere video și reabilitarea străzii Vasile Pârvan”, a declarat primarul Ion Lungu.

Valoarea totală a proiectului este de 116.189.650,93 lei (aproximativ 25 milioane euro) iar valoarea eligibilă este de 103.584.923,88 lei și contribuția municipiului Suceava de 2% 9din cheltuielile eligibile) este de 2.071.698,50 lei. Durata de implementare conform contractului de finantare este de 30 luni. „După realizarea acestui proiect, vom avea în municipiul Suceava o societate de transport performantă, un sistem de transport public civilizat cu prețuri suportabile pentru cetățeni!”, a mai spus Ion Lungu. (D.P.)