Primarul Ion Lungu a participat la lansarea cărții președintelui  Iohannis, “EU.RO. Un dialog deschis despre Europa”

18/04/19 ora:8:50am

“A fost o discuție  foarte interesantă despre Europa, valorile europene, despre viitorul nostru în Europa. Cred că este cel mai oportun moment din punct de vedere al timpului, pentru lansarea acestei cărți, acum, în preajma alegerilor europarlamentare, când se pun întrebări și se caută răspunsuri în legătură cu relația noastră cu Uniunea Europeană”, a declarat primarul Ion Lungu. Edilul sucevean a avut miercuri și mai multe întâlniri la Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Finanțelor, Agenția Națională a Ariilor Protejate și la Agenția Națională pentru Locuințe  

Primarul Ion Lungu a fost în cursul zilei de miercuri la București, unde a avut mai multe întâlniri importante la Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Finanțelor, Agenția Națională a Ariilor Protejate, Agenția Națională pentru Lo­cuințe, purtând discuții legate de proiectele municipalității depuse la aceste instituții.

După-amiază, edilul sucevean a parti­cipat, la Teatrul Națio­nal din București, la lansarea cărții președintelui  Klaus Iohannis, “EU.RO. Un dialog des- ­chis despre Europa”.

“A fost o discuție  foarte interesantă des­pre Europa, valorile europene, despre viitorul nostru în Europa. Cred ca este cel mai oportun moment din punct de vedere al timpului, pentru lansarea acestei cărți, acum în preajma alegerilor europarlamentare, când se pun întrebări și se caută răspunsuri în legătură cu relația noastră cu Uniunea Europeană. Domnul președinte Klaus Iohannis a răspuns  la o parte din aceste provocari. I-am adresat sincere felicitări domnului președinte”, a declarat, ieri primarul Ion Lungu.

Președintele Klaus Iohannis și-a lansat, miercuri, cartea „EU.RO. Un dialog deschis despre Europa”. Evenimentul a avut loc la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, Sala Studio. Potrivit unui comunicat al Editurii Curtea Veche, volumul este un ghid ce realizează sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituțiilor care o definesc, a valorilor ei și a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent.

“EU.RO. Un dialog deschis despre Europa” este, potrivit editorilor, “o invitație la dezbatere, la analiză și cunoaștere, astfel încât să le ofere cititorilor informații de care au nevoie pentru a deveni cetățeni europeni implicați, alături de instrumente care să le contureze o poziție articulată față de Uniune și față de viitorul ei”.

“Am încercat să prezint, într-o manieră accesibilă, principalele mecanisme, valori și teme politice relevante pentru constructul european. Intenția mea a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicații concise și răspunsuri la întrebări esențiale, dar sensibile, care preocupă un număr mare de cetățeni și care pot genera confuzii. Întrebările la care am încercat să ofer răspunsuri în aceasta carte sunt foarte variate, iar ele încep de la legitimitatea noastră istorică de a aparține spațiului comunitar și se încheie cu modul în care ne proiectăm prezența în Uniune, în viitoarea perioadă. De asemenea, ele au la baza convingerea că este de datoria politicienilor să informeze propriii cetățeni despre modul de funcționare al mecanismelor politice și despre marile teme care solicita, astăzi, atenția lumii întregi”, arată Klaus Iohannis în introducerea cărții.

Cartea prezintă ce anume implică pentru România apartenența la proiectul comunitar. Klaus Iohannis a mai publicat volumele “Pas cu pas” (2014) și “Primul pas” (2015).  (C.A.)

 

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Make 18/04/2019 la ora 13:27 -

    Oare si-a dat seama Lungu ca pierde teren si ca niste pupaturi apasate nu ar strica pentru un eventual sprijin? Posibil. Asa ca hai pe banii sucevenilor la Bucuresti sa pupam parte prezidentiala care nu se vede.