Primăria Suceava vrea să stabilească stații speciale pentru microbuzele care sufocă orașul

15/04/19 ora:7:26am

Printr-un proiect care urmează a fi votat în Consiliul Local pe 18 aprilie, transportul județean și interjudețean de persoane ar putea fi în sfârșit reglementat. Soferii vor fi obligați să oprească într-o singură stație la intrarea/ieșirea din Suceava, și asta doar în baza unui aviz emis de primar pentru fiecare stație. Lipsa avizului se sancționează cu amendă. Actul va fi valabil 12 luni și va fi eliberat pentru fiecare mijloc de transport de persoane. Stațiile sunt alese în funcție de traseul și destinația fiecărui microbuz .

În încercarea de a combate pirateria în transportul de călători și a proteja interesele propriei societăți de transport public local, municipalitatea suceveană are în plan stabilirea unor stații în care microbuzele care vor transporta călători veniți din alte localități să aibă voie să oprească. Stațiile respective sunt situate în relativa apropiere de intrările/ieșirile din oraș. Un proiect de hotărâre a Consiliului Local inițiat de primarul Ion Lungu va fi supus aprobării în ședința deliberativului local sucevean din data de 18 a lunii aprilie.

Conform sursei citate, operatorii de transport rutier public de persoane prin curse regulate în trafic județean și interjudețean vor putea opri într-o singură stație de la intrarea/ieșirea din Suceava.

Utilizarea se va face în baza avizului emis de primar pentru fiecare stație în parte. Lipsa avizului este contravenție și se sancționează cu amendă de la 1000 la 2.500 lei.

Operatorii de transport rutier public de persoane prin curse regulate în trafic județean și interjudețean au obligația de a obține câte un aviz pentru fiecare mijloc de transport în comun, obligativitatea fiind de 12 luni. Potrivit proiectului respectiv, stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor de către operatorii de transport rutier public de persoane prin curse regulate în trafic județean și interjudețean sunt: stația de la Policlinică și cea de la Spitalul Județean pentru cursele din și spre Fălticeni; stațiile de pe Calea Obcinilor pentru cursele din și spre Gura Humorului; stațiile din zona pasarelei Ițcani pentru cursele din și spre Rădăuți; stațiile de lângă „Amo-Brândușa” și Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” pentru cursele din și spre Dorohoi; stațiile „Torino” și de lângă biserica Sf. Andrei pentru cursele din și spre Botoșani; stația de la biserica Domnițelor și cea de pe strada Mitropoliei pentru cursele din și spre Ipotești.

Oficial, motivul existenței acestui proiect de hotărâre este legat de o mai veche hotărâre a CL Suceava în care una din stațiile prevăzute era la Spitalul Vechi. Întrucât aceasta a fost desființată, hotărârea trebuia „ac­- tua­lizată”. (D.P.)

 

2 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Stefan cel Mare 15/04/2019 la ora 20:08 -

    Dar dvs. vi se elibereaza bilet de calatorie , de catre cei de pe maxi-taxi ? Evident ca nuu…..de asta unii platesc impozite iar altii nuu.

  2. Calator 15/04/2019 la ora 12:26 -

    Dacă autobuzele nu ar veni în intervale de 20 de min sau in dubluri de multe ori, nu ar fi nevoie de ele. Dar este nevoie de ele pentru că lumea vrea sa ajunga din Scheia la spital. Din Obcini la Spital. Sa ajunga direct la cinematograf și în piața mare nu in centru. Sunteti prea închiși la minte despre motivul de ce lumea le foloseste.