Friday , April 19 2024

Primăria Suceava vrea să organizeze licitaţia pentru colectarea deşeurilor până în aprilie

Viceprimarul Ovidiu Doroftei este de părere că una dintre priorităţile care vor trebui stabilite în documentaţie este aceea ca firma declarată câştigătoare să investească în buncăre noi de gunoi care să fie îngropate, spre deosebire de cele actuale care sunt la suprafaţă 

 primarie - 001 [800x600]


Una dintre priorităţile pe care municipalitatea suceveană le are în perioada imediat următoare este pregătiurea caietului de sarcini pentru licitaţia în baza căreia va fi desemnată firma ce se va ocupa de colectarea deşeurilor menajere din municipiul Suceava. Contractul cu firma Rosal expiră în cea de-a doua jumătate a lunii aprilie iar conducerea Primăriei are în plan ca până atunci să fie organziată şi, dacă este posibil, chiar stabilit un câştigător al licitaţiei cu care să fie încheiat un nou contract, pe alte baze.
Viceprimarul Ovidiu Doroftei – care îi ţine locul primarului Ion Lungu câtă vreme este în concediu, precum şi consilierul local Lucian Harşovschi – recent reales viceprimar în locul lui Gavril Vîrvara, dar nu şi-a intrat încă în atruibuţii, au precizat că se doreşte definitivarea în luna februarie a documentaţiei, urmând a avea loc şi câteva consultări între grupurile de consilieri locali.
Unul dintre aspectele pe care vor aceştia să insiste este legat de investiţiile care vor fi realizate pe durata de timp în care va fi încheiat contractul. Din punctul de vedere al lui Ovidiu Doroftei, este de preferat ca redevenţa pe care firma declarată câştigătoare să nu fie neapărat mare, însă în schimb investiţiile pe care aceasta va trebui să le facă în privinţa punctelor de colectare a deşeurilor.
Potrivit viceprimarului, o astfel de investiţie este necesară mai ales dacă acestea vor fi îngropate, după un model care a fost prezentat administraţiei locale sucevene încă de la începutul anului trecut. Ovidiu Doroftei a precizat că sunt de luat în calcul astfel de investiţii în mai multe zone din oraş unde actualele spaţii de depozitare nu sunt propice, fiind surse de infecţie. “Investiţia rămâne ani de zile după încheiarea contractului. Nu cred că ar trebui să ne axăm atât de mult pe criterii precum redevenţa”, a declarat Ovidiu Doroftei.
O altă preocupare a municipalităţii este în legătură cu criteriile care vor fi specificate în documentaţie, în aşa fel încât să nu mai aibă o surpriză neplăcută din partea ANRMAP. Reamintim că această autoritate centrală a redus, în cazul licitaţiei pentru salubrizarea stradală a Sucevei, durata pentru care se încheie contractul de la opt ani la şapte. (Dan PRICOPE)

Vezi si

UPDATE: Puternicul incendiu de la Marginea s-ar fi produs din cauza unui scurtcircuit (FOTO, VIDEO)

În noaptea de miercuri spre joi, un incendiu violent a cuprins un adăpost de animale …