Primaria ia in calcul amendarea constructorilor care întârzie lucrările

19/09/18 ora:10:40am

Viceprimarul Lucian Harsoivschi acuză constructorii și diriginții de șantier că-și caută scuze pentru întârzieri, iar pe unii colegi din Primărie că devin «avocații» constructorilor

Şedința de comandament de ieri nu a fost ținută de primarul Ion Lun­gu întrucât acesta a fost plecat la Bucu­rești pentru a încerca deblocarea unor fonduri. Şedința de comandament a fost ținută de viceprimarul Lucian Harșovschi, secondat de ce­lă­­lalt viceprimar, Marian Andro­na­che. Cei doi au constatat că lucrările sunt în întârziere. „Uitați-vă la reabilitarea rețelelor termice. Domnul primar e plecat la București după fonduri, iar cei de acolo sunt în concediu și abia joi vin la lucru. Singura pârghie legală sunt aceste măsuri coercitive și le vom aplica. Le vor contesta, ne vom judeca, vom câștiga, iar banii îi vom folosi la lucrările de investiții”, a spus Lucian Harșovschi, nemulțumit de ritmul lucrărilor.

Din punctul de vedere al viceprimarului, diriginții de șantier și chiar angajați din Primărie sunt într-un fel de cârdășie cu constructorii care nu-și onorează la termen obligațiile, doar că Lucian Harșovschi nu i-a numit complici, ci „avocați ai constructorilor”. În replică, viceprimarul ple­dea­­­ză pentru sancționarea celor care întârzie cu lucrările.

„A fost un comandament scurt pentru că din nefericire se pare că toți sunt avocații constructorilor. Vorbim de diriginți de șantier și chiar de colegi de-ai mei din Primărie. Când e ceva, le găsesc scuze. Nu e normal să se întâmple așa ceva. Totuși, lucrurile merg într-un ritm de care nu pot spune că sunt mulțumit. În perioada următoare vom fi mai mult pe teren la verificarea lucrărilor și sper ca acești constructori să fie motivați. Putem să-i motivăm într-un singur fel: aplicând amenzi pentru că doar cu vorba bună nu se mai poate. Tot stăm de vorbă, dar degeaba”, a declarat viceprimarul.

Referindu-se la principalele lu­crări, edilul a avut de făcut niște remarci acide: „Lucrarea (pe rețelele de termoficare – n.r.) se mișcă destul de greu. Chiar dimineață am fost pe Zamca să văd ce fac acolo. Toată lumea se așteaptă ca strada Grigore Ureche să fie readusă la starea inițială pentru că mai au două traversări de făcut, după care să se toarne asfalt. S-au asfaltat o parte din străzi și a ieșit destul de bine pentru condițiile existente. (…) Din nefericire, pe strada Traian Țăranu lucrările bat pasul pe loc. S-a dat ordin de suspendare a lucrărilor până se rezolvă problemele de proprietate cu Consiliul Județean. Din nefericire, această problemă ține de Primărie, pentru că au fost probleme cu comunicarea și cu raportarea, dar ni s-au pus și bețe în roate de către anumite persoane de acolo care ar face orice să se opună realizării acestei lucrări. După ședința CJ de luna asta se va clarifica proprietatea și vom putea continua lucrările acolo”, a mai precizat viceprimarul Lucian Harșovschi. (D.P.)

 

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Sucevean 19/09/2018 la ora 10:47 -

    Sfat.

    Poate amendeaza si haosul din Suceava transformata in bazar tipic tarilor arabe cu acceptul tacit prin lipsa de masuri a primariei.
    G. Enescu e plin de tarabe cu zarzavaturi care au ocupat trotuarele sau chiar de mese si masute unde se vand cafele sau bauturi, de cele mai multe ori la negru, fara bon, dar evident toti vor spitale, sosele, curatenie, etc. Lipsa de civilizatie colcaie! Circulatia pietonilor e blocata practic de “micii intreprinzatori” care sigur cotizeaza pentru a fi tolerati.
    Ce ce naiba iau astia de la primarie salariu? Eu cred ca se pot angaja acolo si fara, tot o sa le convina!