Prefectul dă asigurări că pe DN18 și pe centura Sucevei se lucrează „în ritm accelerat”

24/05/19 ora:7:39pm

Pe DN 18 și centura Sucevei se lucrează în ritm accelerat. Anunțul a fost făcut, ieri, de Prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi potrivit căreia pe DN 18 se circulă deja pe asfalt, pe ambele tronsoane cuprinse între Șesuri și Iacobeni, respectiv Loturile 3 și 4, restricții de circulație fiind doar la nivelul celor trei poduri la care se lucrează. „Deși condițiile meteorologice din această primăvară nu au fost dintre cele mai prielnice pentru execuția lucrărilor, ritmul de execuție va rămâne accelerat, în scopul respectării termenului contractual de finalizare -31 august 2019”, a mai declarat Mirela Adomnicăi.

De asemenea, citându-l pe ing. Vasile Strîmbeanu – managerul de proiect de la firma care execută lucrările de modernizare pe DN 18 – biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Suceava a precizat că la Lotul 4 s-a definitivat așternerea stratului de legătură (binder), iar în prezent s-a început cel de-al doilea strat de mixtură asfaltică, respectiv stratul de uzură. Potrivit sursei citate, în ce privește tronsonul Șesuri-Cârlibaba au fost realizate 95% din lucrări, urmând a fi executate marcajele și semnalele rutiere. De asemenea, pe acest tronson, antreprenorul SC Autotehnorom, va urmări finalizarea acestor lucrări, cu respectarea termenului contractual, respectiv 30 iulie 2019.

Totodată, Mirela Adomnicăi a adăugat că pe șantierul rutei ocolitoare a Sucevei se lucrează în ritm accelerat, mai multe utilaje din eșalonul de reciclare folosite la lucrările pe DN18 fiind relocate acolo. „Au fost aduse pe șantierul Variantei Ocolitoare a Sucevei al doilea utilaj de forat și a fost instalată a doua stație de betoane care va intra în producție de săptămâna viitoare, după finalizarea testelor inițiale”, a mai spus prefectul de Suceava. (D.P.)