Thursday , April 25 2024

Poştaşii suceveni – protest la sediul judeţean al Poştei Române

protest posta 1 [800x600]

 “Cei mai importanţi clienţi ai noştri ne lasă baltă, iar la Bucureşti se construiesc posturi de conducere bine plătite”, arată Carmen Baciu, preşedintele executiv al Sindicatului Poştaşilor, filiala judeţeană Suceava u şeful Oficiului Judeţean de Poştă Suceava, Neculai Costrâş, a prezentat protestatarilor măsurile luate la nivel de judeţ, în sprijinul muncii lor

Peste 30 de poştaşi suceveni, membri ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România au protestat ieri, timp de o oră, în faţa sediului Oficiului Judeţean de Poştă Suceava.
Carmen Baciu, preşedinte executiv al Sindicatului Poştaşilor, filiala judeţeană Suceava a prezentat conducerii structurii de Poştă judeţene o listă de revendicări, care au fost preluate de către şeful Oficiului Judeţean de Poştă, Neculai Costrâş, şi discutate împreună cu liderii sindicali, în intervalul în care poştaşii au protestat, în afara clădirii.
Lista de revendicări este, în bună parte, comună cu cea asumată la nivel naţional de către poştaşi, care vizează, în principal cererea de demitere a directorului general Ion Smeeianu şi a directorului executiv Rosita Alexe precum şi a altor persoane din anturaj, aduse la conducerea Companiei Naţionale Poşta Română de către cei dintâi. Sindicaliştii cer de asemenea verificarea şi eliminarea din contractele individuale de muncă ale unor reprezentaţi ai conducerii de vârf a Companiei Naţionale Poşta Română, prin care şi-ar fi “tras” după doi ani de activitate în Companie, 30 de salarii compensatorii în cazul concedierii. S-a mai cerut majorarea salariului, cu echivalentul ratei inflaţiei 2009 – 2014, acordarea sporului de până la 35% tuturor salariaţilor, achiziţionarea de genţi poştale şi uniforme de lucru pentru lucrători, achiziţionarea de infrastructură informatică, asigurarea condiţiilor decente de muncă lucrătorilor.protest posta 2 [800x600]
Seful Oficiului Judeţean de Poştă, Neculai Costrâş, a ieşit în faţa protestatarilor arătând că, din punctul său de vedere, pentru rezolvarea revendicărilor formulate ce ţin de activitatea Poştei pe plan local, face toate eforturile şi multe dintre acestea sunt încununate de succes, dar lucrurile nu pot merge mai departe fără sprijinul angajaţilor. Astfel, s-au căutat soluţii pentru ca spaţiile excedentare din clădirile Poştei, acolo unde există, să fie valorificate de comun acord cu primăriile, mai ales în mediul rural. S-a reuşit câştigarea unui contract important cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, pentru distribuirea corespondenţei, care va asigura un surplus de finanţare pentru activitatea poştală din judeţ. S-au făcut şi se fac în continuare eforturi pentru ca activitatea poştaşilor suceveni să fie cât mai mult protejată. Astfel, anul trecut, s-a reuşit să fie protejate în primul rând locurile de muncă ale angajaţilor Companiei Naţionale Poşta Română din judeţul nostru, procentul disponibilizărilor fiind mult sub media naţională.
Pe acest fond şi liderul de sindicat Carmen Baciu a ţinut să precizeze că cei care au protestat ieri sunt poştaşi aflaţi în ture libere, unii dintre ei veniţi chiar din concediu, intenţia fiind chiar aceea de a nu perturba activitatea unităţii, fără însă a lăsa impresia că angajaţii Poştei Române din Judeţul Suceava nu ştiu să îşi apere interesele. Dar nu este posibil ca an de an, interesele unei companii naţionale cum este Poşta Română să fie subminate chiar din fruntea acesteia, de persoane numite în general pe criterii politice şi care din punct de vedere managerial îşi aduc, de la un an la altul contribuţia la distrugerea acestei entităţi şi nicidecum la reconstrucţia ei. “Am pierdut contracte cu E.on., pentru transmiterea corespondenţei. Milioane de astfel de livrări lunar. Ca alternativă, ni se oferă de către manageriatul de la Bucureşti oportunitatea de a înfiinţa în sediile Poştei Române localuri cu păcănele. Să ne transformăm spaţiile într-un fel de micro – cazinouri. Cum se împacă asta cu activitatea publică pe care o desfăşurăm? Ni s-a spus că vom putea să încheiem la oficiile poştale poliţe de asigurare, ca alternativă pentru suplimentarea veniturilor. La Bucureşti o astfel de divizie s-a înfiinţat de la începutul anului, au fost numiţi şefii, secretarele, aparatul central şi sunt deja, pesemne, toţi retribuiţi. In teritoriu nu a venit nimeni să ne înveţe ce să facem, cum să facem, să fim instruiţi pentru o astfel de activitate nouă, să nu încălcăm legea. Suntem mereu cu spectrul insolvenţei deasupra capului. Ameninţarea a fost evitată de câteva ori dar ne punem întrebarea, cât timp vor mai putea fi convinşi creditorii că ne vom relansa activitatea şi datoriile vor fi plătite? Pentru că acum vedem că cei mai importanţi clienţi ai noştri ne lasă baltă, fiindcă găsesc oferte de servicii mai bune în sectorul de curierat privat”, a concluzionat liderul de sindicat Carmen Baciu. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Amenzi de peste 40.000 de lei aplicate de polițiști într-o acțiune BLOCADA organizată în Siret

Marți, 23 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Siret  au organizat pe raza de competență …