Posibilă schimbare a sensului unic pe străzile Alexandru cel Bun și Samoil Isopescu

7/12/18 ora:8:55am

Zilnic, traficul pe strada Mitropoliei este blocat, Primăria încercând să găsească variante pentru ca mașinile care vin din zona Brădet să poată ajunge mai ușor în oraș. Una dintre soluțiile propuse de primarul Ion Lungu ar fi inversarea sensului unic de pe strada Alexandru cel Bun, pentru a se putea circula dinspre restaurantul Balada spre stadionul Areni, și nu invers, cum este în prezent 

Conducerea Primăriei Suceava se gândește tot mai serios la inversarea sensului unic pe strada Alexandru cel Bun și Samoil Isopescu (străzi paralele cu Ana Ipătescu și Ştefan cel Mare), pentru a se putea circula dinspre restaurantul Balada spre stadionul Areni și nu invers cum este în prezent.  „Ar trebui, poate, să facem sensul unic invers pe strada Alexandru cel Bun. Cel pu­țin dimineața să mai fie o supapă de acces de la Ipotești pe Alexandru cel Bun și pe strada Tudor Vladimirescu pe la Şcoala Ge­nerală nr.1”, a spus primarul. Întrucât traficul intens dinspre Ipotești spre municipiul reședință de județ aproape că blo­chează, la ore de vârf, strada Mitropoliei până la intersecția de la Biblioteca Bucovinei, primarul a declarat că situația traficului rutier pe strada Mitropoliei este în atenția Primăriei Suceava și sunt luate în calcul mai multe variante. „Zona metropolitană este în dezvoltare accentuată, sute de oameni își fac case la Ipotești. Ca perspectivă, nu-i nicio șansă să dispară această aglomerație, ba din contra, de la an la an numărul de locuitori crește în Ipotești”, a spus primarul Ion Lungu.

Edilul este de părere că trebuie găsită rapid o soluție pentru deblocarea traficului pe strada Mitropoliei. O primă măsură ar fi schimbarea sensului unic pe strada Alexandru cel Bun și de aceea este posibil ca la ședința Consiliului Local Suceava din data de 20 decembrie să se pună în discuție o asemenea modificare.

Edilul a arătat că a văzut în alte părți sens unic alternativ, pe ore, dar crede că în Suceava este greu de aplicat. „Ar fi bun un sens unic alternativ, pe ore, dar la noi e greu de aplicat”, este de părere primarul de Suceava.

Totodată, primarul a sus că este o problemă traficul în zonă și că o cunoaște foarte bine. „O parte dintre cei care stau în trafic aici pot să meargă foarte ușor de la Ipotești la Bosanci și să iasă la E 85. Dacă aș sta în Ipotești aș practica varianta asta. Decât să stau în trafic, mai bine merg pe acolo”, a spus primarul, precizând însă că aceasta este o soluție care nu-i implică și pe cei care își trimit copiii la Şcoala 1 sau la grădiniță.

Altă variantă ar putea fi, în opinia lui Ion Lungu, strada care pleacă de la baza zonei de agrement Tătărași spre Areni, dar care nu este asfaltată. (D.P.)

 

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Yossif 07/12/2018 la ora 13:02 -

    buna! de ce nu fac doua benzi de viraj la stanga pentru cei care vin de la Ipotesti? cei care vor sa vireze la dreapta vor putea vira in continuare. daca se poate si pt. cei care vor sa o ia inainte, sau sa intoarca la sensul giratoriu. la fel daca s-ar largi str. Mitropoliei s-ar putea vira pe doua benzi si pentru cei care vin dinspre Centru si doresc sa vireze la stanga. daca s-ar semaforiza si trecerile pentru pietoni atunci traficul ar trebui sa fie fluent. degeaba ai la intersectie semafor daca la 100, 200 de m ai o trecere nesemaforizata cu un flux mare de persoane. plus ca la intersectia respectiva culoarea verde pentru pietoni ar trebui sa fie inainte sa se faca verde pentru vehiculele de la bulevard. semaforizarea pe culoarea verde e mai lunga si nu sunt in viraj conducatorii de vehicule. numai bine!