Politistul lovit cu sabia in cap de un interlop va fi externat dupa sarbatori. Medici: Vorbim de un miracol

26/12/17 ora:8:25am

Politistul Ciprian SfichiDan Ciprian Sfichi, polițistul sucevean, lovit cu sabia în cap de un suspect in timpul unor perchezitii la Radauti care au avut loc acum trei săptămâni, va fi externat după sărbători.  Medicii spun că starea lui este bună chiar dacă nu își poate mișca mâna şi piciorul stâng. Cu toate acestea, sunt optimiști și cred că exercițiile de kineto-terapie îl vor ajuta să depășească aceste probleme.

Bărbatul de 35 de ani a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie Iași în comă pe 5 decembrie, iar medicii erau rezervați atunci cu privire la șansele de supraviețuire, având în vedere gravitatea leziunii suferite la cap. Acum vorbesc despre un adevărat miracol.

„Revenirea acestui pacient a fost posibilă datorită capacității lui de autovindecare și aici ține cel mai probabil de educație și de atitudine. Să nu uităm că el a fost educat ca să fie un luptător și asta se vede și în plan fizic și clinic.

În ceea ce privește reintegrarea lui socială, probabil că va fi posibilă, nu imediat ci peste mult timp. Cel mai probabil nu pe un asemenea post pe care lucra până acum. Dar va avea capacitatea de a face cel puțin de o muncă de birou.

Dacă e să vorbim de miracole, este miracolul lui personal și i se datoreaza integral. De altfel studiile arată că 97 % din intervențiile chirurgicale sau act medical depinde de pacient și boala lui și doar 3 % de echipa medicală”, a declarat pentru Digi 24 Lucian Eva – managerul Spitalul de Neurochirurgie Iași.

Poliţistul lucrează de 12 ani în Poliţia Română, este căsătorit şi are doi copii. Acesta făcea parte dintr-o echipă de patru luptători de la Serviciul de Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi participa la percheziţii privind destructurarea unei grupări de trafic de droguri, în Rădăuţi.