Polițiștii din Vicovu de Sus au prins un cetățean mergând pe ceva ce nici ei habar n-au ce-i

23/08/19 ora:10:26am

Joi, în jurul orelor 14.20, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus au oprit pentru control pe raza orașului Vicovu de Sus conducătorul unui motociclu cu pedale ce se deplasa din direcția străzii Calea Cernăuți spre frontiera de stat cu Ucraina. Acesta a fost identificat ca fiind P. Gruia, de 43 de ani, din orașul Vicovu de Sus.

Fiind interogate bazele de date ale Poliției Române s-a constat faptul că acesta nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducere unui vehicul neînmatriculat”. P. Gruia a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 în cuantum de 1305 lei întrucât nu purta cască de protecție omologată și vestă reflectorizantă, iar motociclul cu pedale nu era dotat cu sistem de iluminare și semnalizare omologat.

Având în vedere faptul că nu s-a putut stabili din ce categorie de autovehicule face parte, motociclul cu pedale a fost ridicat pentru verificări și luarea măsurilor legale.