Polițiștii au confiscat lemn în valoare de 10.000 de lei, transportat fără acte

12/10/18 ora:10:41am

În baza datelor și informațiilor deținute în cadrul Planului Comun de Acțiune „Scutul Pădurii 2018”, polițiștii din cadrul SOP – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, în cooperare cu specialiști silvici ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat activități specifice de control a circulației materialului lemnos, pe raza satului Demăcușa, comuna Moldovița.

Polițiștii au identificat un ansamblu rutier aparținând SC. Best Auto SRL Moldovița, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că societatea comercială a transportat cantitatea de 32,26 mc lemn rotund rășinoase în plus față de datele înscrise în avizele de însoțire prezentate pentru control.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională  a firmei din Moldovița cu 6.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor art. 19, din Legea 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 32,26 m.c. lemn rotund  rășinoase, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Moldovița. (O.S.)