Piromanul Polonic a ajuns iar după gratii. Acum câteva zile a violat o fată de 15 ani

17/02/18 ora:2:53am

Petrică Mândrilă, de 35 de ani, din orașul Broșteni, a fost reținut pentru viol. Acesta a ademenit zilele trecute o minoră în apartamentul lui, unde a obligat-o să întrețină relații sexuale cu el. Mândrilă, poreclit „Polonic”, a fost aproape de a rămâne pe drumuri după ce apartamentul său a fost cuprins de flăcări, în urmă cu o săptămână. Acesta are două condamnări la activ pentru incendierea unei vile și a unei pensiuni din Suceava, precum și a unui bloc de locuințe din Broșteni. După toate condamnările primite, Mândrilă era liber din octombrie 2017, ca beneficiar al legii privind recursul compensatoriupolonic

La data de 15 februarie 2018, ­Gea­nina B., de 15 ani, din orașul Broșteni a depus o plângere la Poliția orașului Broș­teni cu privire la faptul că în cursul zilei de 11 februarie a.c., a fost violată de un tânăr pe care îl știe sub numele de „Polonic”. În urma investigațiilor făcute de polițiști a reieșit că la data de 11 februarie 2018, în intervalul orar 16.30 – 19.00, adolescenta a fost ademenită într-un apartament din orașul Broșteni, unde a fost constrânsă de către Petrică Mândrilă, zis „Polonic”, de 35 de ani, localnic, să întrețină relații sexuale cu el. După consumarea actului sexual și în seara de 14 februarie a.c., minora a fost amenințată cu acte de violență dacă va reclama la Poliție cele petrecute.

In urma probelor administrate de oamenii legii, Parchetul de pe lângă Jude­cătoria Vatra Dornei a confirmat con­tinuarea urmăririi penale față de suspect sub aspectul comiterii infracțiunilor de viol, lipsire de libertate în mod ilegal și amenințare. Petrică Mândrilă a fost reținut pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava. Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului Investigații Criminale și ai Poliției orașului Broșteni pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptei și a întregii activități infracționale a persoanei reținute.

Amintim că în urmă cu o săptămână, pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările ce au izbucnit într-un apartament din orașul Broșten. Pompierii au reușit să stingă rapid focul, înainte ca acesta să se extindă la tot imobilul. Salvatorii au stabilit că incendiul a pornit de la o sticlă de benzină lăsată fără intenție de proprietar lângă soba de teracotă din dormitor.

Coincidență sau nu, persoana care locuiește în apartamentul respectiv este piromanul Petrică Mândrilă, de 35 de ani, localnic, care are la activ o condamnare de șapte ani de închisoare pentru că a incendiat o vilă și o pensiune din apropierea municipiului Suceava și altă condamnare de cinci ani și patru luni pentru incendierea unui bloc din Broșteni.

La sfârșitul lunii iulie a anului 2008, Petrică Mândrilă a dat foc în mai puțin de 24 de ore pensiunii La Dolce Vita din municipiul Suceava și unei vile din comuna Scheia ce îi aparținea omului de afaceri Gheorghe Berbece. Pentru incendierea celor două imobile, Petrică Mândrilă a primit șapte ani de închisoare cu executare, însă decizia nu a fost definitivă.

In luna noiembrie 2014, acesta s-a ales cu o nouă pedeapsă de cinci ani și patru luni de detenție, tot cu executare, pentru că a dat foc la un bloc de locuințe din orașul Broșteni.

„Polonic” a dat foc la o pensiune și la o vilă din Suceava din ordinul unui afacerist local

Petrică Mândrilă a devenit cunoscut opiniei publice din Suceava în vara anului 2008. În noaptea de 27 spre 28 iulie 2008, din ordinul patronului pensiunii „Casa de Piatră” din Suceava, Ioan Po­povici, Mândrilă a intrat în curtea familiei Berbece, care era proprietară a pen­siunii La Dolce Vita, aflată în directă con­curență cu stabilimentul lui Popo­vici.

Piromanul din Broșteni a dat foc la mai multe obiecte din interiorul casei din Scheia a familiei Berbece, nu înainte de a fura din locuință un ceas și două telefoane mobile. Cum incendiul nu a produs pagube foarte mari, Ioan Po­povici l-a pus pe Mândrilă să incendieze pensiunea La Dolce Vita. Astfel, în noaptea de 28 spre 29 iulie 2008, individul a pătruns prin efracție la etajul clădirii, unde a împrăștiat substanțe inflamabile, cărora le-a dat foc. Pensiunea a ars în întregime, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 700.000 de euro.

Deși i s-a promis un apartament în Broșteni, precum și o sumă consistentă de bani, „Polonic” a încasat de la Ioan Popovici 3.000 de euro și circa 8.500 de lei. Mândrilă a fost prins de polițiști, fiind ulterior condamnat la șapte ani de închisoare pentru distrugere calificată și furt.

Bloc din Broșteni plin cu oameni, incendiat de „Polonic”

În noaptea de 22 spre 23 martie 2014, pe la ora 01.30, Petrică Mândrilă a dat foc unui cauciuc pe care l-a aruncat lângă un bloc din orașul Broșteni. Flăcările au cuprins rapid izolația exterioară a imobilului, extinzându-se la toată clădirea. Aproape 50 de persoane se aflau în interiorul blocului în momentul izbucnirii incendiului.

Pompierii au stins focul în jurul orei 05.30, stabilind că focul a fost pus intenționat. Au ars circa 300 de metri pătrați din acoperișul blocului, izolația exterioară a imobilului, mai multe garaje și o magazie, prejudiciul fiind estimat la 250.000 de lei. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Pentru incendierea blocului din Broșteni, „Polonic” a fost condamnat la cinci ani și patru luni de închisoare.

Petrică Mândrilă face parte dintr-o familie în care problemele s-au transmis din tată în fiu. Fratele său a fost condamnat în urmă cu doi ani de zile la 25 de ani de închisoare după ce a înjunghiat patru femei în Timișoara, una dintre ele pierzându-și viața. Acesta a mai petrecut zece ani și șase luni după gratii pentru o tentativă de omor și o tentativă de viol. Tatăl fraților Mândrilă, care este mort de ceva ani, a făcut și el pușcărie în tinerețe, tot pentru omor.

Petrică Mândrilă era liber din luna octombrie a anului 2017, fiind beneficiar al Legii privind recursul compensatoriu. (Dănuț ZUZEAC)