Pieton lovit mortal de mașina condusă de fostul prefect Ioan Băncescu, în dreptul “primului metru de autostradă din Moldova”

19/02/20 ora:7:55am

Marți, 18 februarie, pe E 85, în apro­pierea singurului “metru de autostradă din Moldova” a avut loc un grav accident de circulație. Un bărbat în vârstă de 32 de ani a oprit mașina pe marginea drumului, pentru a cumpăra miere de albine de la o tarabă amplasată în zonă. Astfel, bărbatul s-a angajat în traversarea neregulamentară a șoselei, însă din cauză că nu s-a asigurat a fost izbit în plin de mașina condusă de Ioan Băncescu (73 de ani).

Pietonul nu a avut nicio șansă de supraviețuire, medicii constatând decesul acestuia la fața locului. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Acestuia i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Traficul rutier a fost îngreunat o bună bucată de timp, fiind deviat la la un moment dat pe câmp.

Ioan Băncescu a fost prefectul județului Suceava în perioada 1993 – 1996. Pe lângă funcția de prefect, acesta a fost parlamentar între 1992 – 1996 și 2000 – 2004. Ioan Băncescu a fost membru PCR între 1972 – 1989, fără a avea funcții importante. Ulterior, el s-a înscris în PSD și PRM. (Z.S.)

 

4 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. moartea la piata 19/02/2020 la ora 16:30 -

  smecheri, nesmecheri, oamenii opresc si coboara cu intentia de a cumpara.
  si uite ca se si moare. dar cine sa vada?
  acolo ori se amenajeaza o piata de legume, ori cei care vand sa fie mutati in alta parte.
  mai ales ca cei care sunt in tranzit si din alte localitati nu-si dau seama cu ce viteza se circula pe E85 in acea portiune.
  ba mai mult, sambata e zona de raliu ca e targ de masini. si unde sa le-ncerce daca nu pe acea portiune in linie dreapta?
  halal turism in Bucovina, cu oameni insirati de-a lungul drumului, batuti de vant si de ploaie pt. ca n-au unde-si vinde produsele.
  imagine de bangladesh, mai ales toamna.

 2. Genius 19/02/2020 la ora 13:54 -

  Da, e plin de șmecheri care traversează neregulamentar, sfidând șoferii. Pe ideea “pune el frână, doar n-o să dea peste mine”.

 3. administratie ratata 19/02/2020 la ora 10:43 -

  pieton lovit mortal de coruptia si nepasarea autoritatilor. au fost si alte tamponari pt. ca acolo opresc multi, inclusiv autocare ce iau saci de cartofi si duc la bucuresti.
  la primaria moara este o “lege speciala” a urbanismului care zice ca nu e voie sa dai amenzi celor care vand miere si produse agricole pe marginea E85 pt. ca te taxeaza la vot si nu se mai multumesc cu suta de lei de caciula ci vor suta de euro votul. asa ca e mai ieftin sa promiti.
  de 3 ani se promite piata agricola amenajata legal in acea zona.
  nu s-a facut nimic, doar interviuri in care dziminski, in lumea lui, promite tot felul de fantezii. doar sa mai fie votat.
  la supermarket n-ai loc sa vinzi, in piata n-ai loc de intermediari. atunci unde sa vinzi?
  soferii care opresc risca mult, iar produsele vandute pe marginea E85 sunt momeala catre moarte.
  avem un haos in urbanism la moara.
  lucruri facute fara cap si nesimtire cu efect mortal. bine ca avem ciresi ornamentali japonezi, dar n-avem unde sa ne vindem produsele!
  pacat ca s-a dus asa un om tanar. saraca familie indoliata.

 4. piata ilegala 19/02/2020 la ora 9:22 -

  era previzibil un asemenea accident. de multi ani in acea zona si pana la intersectia cu drumul ce duce la moara prin ponoare, se vand barabule, miere si alte legume. zona, mai ales in apropierea intersectiei, a devenit o mica piata ambulanta. politia rutiera si politia moara a luat zero masuri.
  primarul de la moara isi aduce aminte ca in comuna sunt producatori agricoli doar cand are de facut poze cu ei la ziua recoltei ca sa-l dea sandrinio la fitzuica. ca uite ce primar bun!
  muzica populara, ranjete fortate, promisiuni… ce producatori gospodari sunt la moara!
  in rest, amaratii vand miere si barabule din corturi pe marginea drumului european. asta e realitatea, asta e militia, asta e primarul si tot mortu-i vinovat.
  sper sa gaseasca un avocat bun si sa fie date in judecata toate institutiile care au permis aceasta stare de fapt.