Peste opt mii de suceveni la concertul Delia, Antonia si Alex Velea

15/02/20 ora:3:03pm

Circa opt mii de suceveni au participat vineri, 14 decembrie, la concertul oferit de Primărie pentru a marca aniversarea a 632 de ani de atestare documentară a Cetății de Scaun a Sucevei. Concertul a început în jurul orei 19:00, pe scena amplasată pe esplanada Casei de Cultură evoluand  Alex Velea, cu un incendiar show de 45 de minute, urmat de Antonia și Delia, cu un recital de aproximativ 40 de minute fiecare.

„Mulțumesc miilor de suceveni care au participat aseară (vineri, 14 februarie – n.red.) la spectacolul din centrul Sucevei, oferit de Primăria Municipiului Suceava și Consiliul Local Suceava, cu ocazia sărbătoririi a 632 de ani de atestare documentară a orașului nostru. Mulțumesc Deliei, Antoniei și lui Alex Velea pentru super show-ul oferit sucevenilor! La mulți ani, SUCEAVA! La mulți ani, dragi suceveni!”, a postat primarul Ion Lungu pe contul său de facebook, în data de 15 februarie.

Edilul a oferit artiștilor care au evoluat pe scenă cate o medalie aniversară, diplomă de excelență, iar pentru Antonia și Delia a avut pregătit câte un coș cu flori pe care le-a oferit pe scenă, după recitalurile celor două artiste.

Majoritatea comentariilor postate pe contul de facebook al primarului Ion Lungu, ca de altfel și pe cel al viceprimarului Lucian Harșovschi, au fost pozitive, în sensul că evenimentul a fost apreciat ca unul reușit, măcar din perspectiva celor tineri. De altfel, primarul nu a făcut un secret din a spune că a preferat să organizeze concertul respectiv în data de 14 Februarie, odată cu Valentine’s Day, întrucât data de 10 februarie – când este atestarea documentară a Cetatii de Scaun – cădea într-o zi de luni. De altfel, artiștii care au evoluat pe scenă au profitat din plin de prezența publicului tânăr și au cântat piese cu „priză”, nelipsind melodii de dragoste cu referire și la sărbătoarea dedicată iubirii.

Celor care au criticat evenimentul pe facebook li s-a răspuns, de către viceprimar, că „mai e până la campanie, este însă nevoie și de voie bună!”.

Precizăm că, începând de joi, 13 februarie, Primăria municipiului Suceava a organizat, timp de trei zile, manifestări prilejuite a marca 632 de ani de la atestarea documentară a Cetății de Scaun – eveniment considerat a fi și prima atestare a orașului. Chiar dacă punctul culminant a fost concertul de vineri, urmat de un frumos foc de artificii, intens si spectaculos, care a durat un sfert de oră, manifestările (începute joi cu spectacolul „10 pentru folclor”) au continuat și sâmbătă, pentru un public îndeosebi pasionat de cultură, fiind organizat, la Teatrul „Matei Vișniec”, începând cu ora 18:00, un concert de muzică simfonică, avându-i ca invitați pe Gabriel și Simina Croitoru împreună cu pianistul Horia Mihail, acompaniați de ansamblul cameral Croitoru String Virtuosi. (D.P.)