Peste o mie de persoane au participat ieri la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

21/10/17 ora:2:34am

La finalul bursei, 533 de persoane au fost selectate în vederea încadrării, dintre care 340 în municipiul Suceava, 60 în Fălticeni, 81 în Rădăuți și 52 în Câmpulung Moldovenesc, 22 persoane fiind încadrate pe loc, dintre care 12 în municipiul Suceava, 4 în Fălticeni, cinci în Rădăuți și o persoană în Câmpulung Moldovenesc

 bursa locurilor de munca_Easy-Resize.com

Ieri, la Iulius Mall a avut loc Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, la care au participat în total un număr de 116 angajatori, dintre care 41 în municipiul Suceava, 23 în Fălticeni, 20 în Rădăuți și 32 în Câmpulung Moldovenesc și un număr de 1.101 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă dintre care 580 în municipiul Suceava,  din care aproximativ 50 pentru 158 în Fălticeni, 260 în Rădăuți și 103 în Câmpulung Moldovenesc. Bursa a pus la dispoziția doritorilor un număr de 900 de locuri de muncă, dintre care 519 în municipiul Suceava, 138 în Fălticeni, 164 în Rădăuți și 79 în Câmpulung Moldovenesc.

La finalul bursei, 533 de persoane au fost selectate în vederea încadrării, dintre care 340 în municipiul Suceava, 60 în Fălticeni, 81 în Rădăuți și 52 în Câmpulung Moldovenesc, 22 persoane fiind încadrate pe loc, dintre care 12 în municipiul Suceava, 4 în Fălticeni, cinci în Rădăuți și o persoană în Câmpulung Moldovenesc.

“Bursa locurilor de muncă este în primul rând absolvenților din anul acesta, dar am ținut să vină absolvenmți și din ceilalți ani, indiferent de vârsta pe care o au, pentru că angajatorii se confruntă cu o problemă importantă, cea a lipsei de forță de muncă. Din cei 11.500 de oameni pe care noi îi avem în evidența noastră, din care 2.916 șomeri indemnizați, iar restul fiind neindemnizați, ne dorim să vină cât mai multe persoane aflate în căutarea unui loc de muncă pentru că oferta angajatorilor este destul de bogată și variată în același timp. Organizăm bursa la nivelul municipiului Suceava, Rădăuți, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc. Din 900 de locuri vacante oferite la bursa din acest an 500 sunt în municipiul Suceava, din care aproximativ 50 sunt pentru studii superioare. Este un lucru îmbucurător, făcând comparație cu anii trecuți, când oferta pentru studii superioare era destul de redusă”, a declarat ieri directorul executiv al AJOFM Suceava, Dănuț Mihai Burgheaua.

Printre domeniile pentru care au fost cele mai multe locuri de muncă vacante se numără cel al turismului, serviciilor, confecțiilor, transporturilor și nu numai, oferta cuprinzând locuri de muncă pentru toate categoriile de persoane, plecând de la necalificați și până la absolvenții de studii superioare.

Cei participanți la bursă au putut consulta și oferta de locuri de muncă pusă la dipoziție prin rețeaua EURES, aceștia putând astfel obține informații sigure în ceea ce privește o eventuală deplasare în afara granițelor în scop de muncă. (Alexandra IONICA)