Thursday , April 18 2024

Peste 900 de elevi din județul Suceava ar urma să beneficieze de programul ”Masă caldă în școli”

Este vorba despre școlile gimnaziale din Gulia, Moldova Sulița și Capu Câmpului, pentru care au fost alocate, pentru finanțarea programului în anul 2020, sumele de 556.000 de lei, respectiv 376.000 de lei și 496.000 de lei. Elevii ar urma să primească câte o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar, începând cu semestrul II al acestui an școlar, restul banilor fiind alocați pentru continuarea implementării proiectului în semestrul I al anului școlar 2020-2021 

Ministerul Educației a decis extinderea implementării programului pilot ”Masă caldă în școli” la 150 de unități școlare, după ce, în luna decembrie 2019, a suplimentat cu 50 numărul unităților de învățământ în care urmează să fie acordată o masă caldă pe zi pentru elevi.

Este vorba despre școlile gimnaziale din Gulia, Moldova Sulița și Capu Câmpului, pentru care au fost alocate, pentru finanțarea programului în anul 2020, sumele de 556.000 de lei, respectiv 376.000 de lei și 496.000 de lei. Elevii ar urma să primească câte o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar, începând cu semestrul II al acestui an școlar, restul banilor fiind alocați pentru continuarea implementării proiectului în semestrul I al a­nului școlar 2020-2021.

La Şcoala Gimnazială Gulia sunt înscriși 384 de preșcolari și școlari, la Şcoala Gimnazială Moldova Sulița 236 de elevi, iar la Şcoala Gimnazială ”Ion Barbir” din Capu Câmpului, ultima adăugată în lista unităților școlare pilot din cadrul programului ”Masă caldă în școli”, sunt înregistrați 309 copii.

Motivarea suplimentării numărului de școli în care urmează să fie derulat programul ”Masă caldă în școli” are la bază statisticile realizate de Ministerul Educației în urma feedback-ului primit prin intermediul rapoartelor finale, din care a rezultat o scădere a ratei abandonului școlar, de la 6,1%, cât era în anul școlar 2016-2017, anterior implementării programului, la 4,3% în urma derulării programului pilot și ajungând ca la finele anului școlar 2017-2018 să fie de 1,3%.

”Pentru menținerea sănătății preșcolarilor și elevilor, în cadrul Programului – pilot se vor distribui numai produse alimentare obținute în unități autorizate/ înregistrate sanitar – veterinar și pentru siguranța alimentelor, în conformitate cu prevederile legislației sanitar – veterinare și pentru siguranța alimentelor în vigoare”, se arată în Ordonanța care prevede extinderea programului pilot ”Masă caldă în școli”.

Potrivit Ministerului Educației, școlile luate în calcul pentru acest program au fost împărțite în două categorii, și anume unități de învățământ situate în medii geografice greu accesibile, în medii sociale defavorizate sau în medii sociale cu grad ridicat de pauperitate și unități de învățământ complexe, cu statut de centre de resurse educaționale, care reunesc elevi din toate ciclurile de învățământ, considerându-se că aceste unități au rol de motor de incluziune socială. (Oana NUȚU)

Vezi si

S-a reluat furnizarea căldurii în municipiul Suceava

Din seara de 16 aprilie a fost reluată furnizarea căldurii în sistemul centralizat de termoficare …