Peste 50 de angajaţi din școlile sucevene au pichetat ieri sediul ISJ

13/02/18 ora:8:37am

Aceștia sunt nemulţumiţi că le-au fost diminuate veniturile pe luna ianuarie. Petru Gorea, liderul Sindicatului Salariaţilor din Invăţământul Preuniversitar Suceava, a declarat că “inspectorul general a pasat responsabilitatea la Ministerul Educaţiei”. Profesorii de informatică, secretarele, contabilii și inginerii de sistem vor primi cu câte 200 de lei mai puţin  

Inspectoratul Scolar Suceava - martie 2015 - 000 [800x600]

Ieri dimineaţă, peste 50 de cadre didactice și auxiliare de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Colegiul de Informatică “Spiru Haret”, Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”, Liceul cu Program Sportiv și de la Colegiul Naţional “Petru Rareș“ au pichetat sediul Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava, fiind nemulţumite de diminuările salariale. Mai precis, profesorii de informatică, secretarele, contabilii și inginerii de sistem de la aceste unităţi de învăţământ vor primi în zilele următoare salariile aferente lunii ­ia­nuarie, iar după cum reiese din statele de plată, aceștia vor primi cu câte 200 de lei mai puţin, deoarece au fost anulate de către ISJ niște sporuri salariale. “Conducerea Inspectoratului Scolar a decis anularea acestor sporuri, la sugestia Ministerului Educaţiei, dar reprezentanţii Ministerului nu au trimis o hârtie clară în acest sens, este doar exces de zel din partea ISJ. Colegii mei au discutat cu inspectorul școlar general, profesorul Gheorghe Lazăr, dar acesta a pasat responsabi­litatea la Ministerul Educaţiei. Totul a rămas ca-n tren, pentru că de la 1 februarie se aplică altă grilă de calcul, iar cele 65 de cadre didactice și nedidactice vor rămâne fără aproximativ 200 de lei fiecare”, a explicat profesorul Petru Gorea, liderul Sindicatului Salariaţilor din Invăţământul Preuniversitar Suceava. (Cristina RUSTI)

 

7 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. doru 13/02/2018 la ora 15:35 -

  Mare e grădina ta, Doamne! Voi, ăștia ce comentați impotriva, ați învățat limba română cu dănilă?Știți cu ce se ocupă învățământul? Sau, pentru Voi, se rezumă doar la doctorate plagiat?!Vai de țara ce va mai accepta!

 2. FANEL 13/02/2018 la ora 13:22 -

  Credeam că a ieșit la pichetat Lazăr Gh.cu gașca lui de 120 de pensionari proaspăt aprobați în prelungire,care vor mai mulți bani mai multe sporuri și mai mulți ani pe vecie……fără să facă nimic !!!

 3. Mariana 13/02/2018 la ora 12:28 -

  Eu chiar nu pot să înțeleg. Ca informatician lucrez la calculator ca secretar stat la calculator nu crezi deci de ce mai vrei spor de ecran nu ai știut din start la ce te bagi? Dacă nu vă place Că stați degeaba pe o grămadă de baie mergeți la măturat străzile și atunci nu vom mai stricat ochii cu monitoarele.

  • Anuta 13/02/2018 la ora 15:42 -

   Normal că nu poți să înțelegi. După modul în care te exprimi și scrii, în mod sigur nu ai cum să stai bine cu “înțelesul”.

  • Anuta 13/02/2018 la ora 15:47 -

   După cum te exprimi și scrii, este de clar că nu ai cum să “înțelegi”. Școala nu ți-a prea priit.

  • Zuzu 13/02/2018 la ora 18:34 -

   Toti profii care see cred destepti, uita can au copiat la bac, can a făcut facultatea pe spagi, iar acuma pentru o spaga cat de mica, trec tot.
   Noroc cu camerele de supraveghere de la bac.
   Daca erau informaticieni buni, erau de mult in private. Evident insa CA nici munca nu prea let place.

 4. Daniel 13/02/2018 la ora 10:47 -

  Aia sunt TOTI sindicalisti lui Gorea.
  Banuiesc ca se manifesta pentru sporul de SOLITAIRE, adica spor de ecran.