Peste 100 mc de lemn confiscați de polițiști de la o societate din Poiana Stampei

18/12/17 ora:2:21am

Polițiștii au făcut un control la SC Mobster SRL din Poiana Stampei și la un punct de lucru din Dornișoara, ocazie cu care au descoperit mai multe nereguli. Aceștia au întocmit un dosar penal pe numele administratorului și au confiscat peste 100 mc de lemn  control politie lemn

Polițiștii au confiscat pe peste 100 mc de lemn și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „fals în înscrisuri sub semnătură privată” și „mărturie mincinoasă”, după controale făcute la sediul unei societăți comerciale și la un punct de lucru.

La data de 15 decembrie 2017, polițiștii din Vatra Dornei, în cooperare cu specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava și ai Ocolului Silvic Dorna Candrenilor, au făcut un control la SC Mobster SRL din comuna Poiana Stampei, administrată Teodor Scheul, de 57 de ani, cu obiect de activitate prelucrarea și debitarea materialului lemnos.

În urma controlului efectuat, s-a constatat faptul că, la sfârșitul lunii noiembrie 2017, administratorul societății a raportat un stoc cu diverse cantități de cherestea, rumeguș, buștean gater și lemn de foc, iar în urma controlului, s-a constatat o diferență de 596,92 mc, bărbatul declarând faptul că l-ar fi folosit pentru consum propriu.

Având în vedere diferențele majore rezultate cu privire la stocurile declarate și cele existente la data controlului, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea de infracțiuni de fals.Ulterior, în urma controlului efectuat la punctul de lucru al societății, din satul Dornișoara, a fost găsită cantitatea de 66,932 mc lemn rotund de esență rășinoase și 39,24 mc cherestea rășinoase, pentru care Teodor Scheul nu au putut fi prezentate documente legale de proveniență, lemnul fiind reținut în vederea confiscării și predat în custodia Ocolului Silvic Dorna Candrenilor. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „fals în înscrisuri sub semnătură privată” și „mărturie mincinoasă”. (D.Z.)