Peste 100 de kilograme de pește mort în râul Suceava

13/06/18 ora:9:51am

Sute de pești morţi au fost descoperiţi, marţi, plutind pe râul Suceava în zona localităţii Tisăuţi, Garda de Mediu, Direcţia Sanitar-Veterinară și Sistemul de Gospodărire a Apelor au început o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat.image description

Cele peste 100 de kilograme de pește mort au fost descoperite, marţi, plutind pe râul Suceava în zona localităţii Tisăuţi, autorităţile locale prelevând probe de apă, dar și de pește, pentru a stabili cauzele acestui incident.

Conform comisarului șef al Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, ancheta va stabili dacă peștii au murit ca urmare a poluării sau din cauza căldurii.

”Am fost anunţaţi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă că au apărut pești morţi pe apă, în Râul Suceava, în zona localităţii Tisăuţi. O echipă a Gărzii de Mediu s-a deplasat la faţa locului împreună cu reprezentanţii Sistemului de Gospodărire al Apelor care au prelevat probe de apă și al Direcţiei Sanitar-Veterinare care a prelevat probe din pești pentru a stabili din ce cauză au murit. Apa este plină de alege, dar nu știm dacă a fost vorba de o poluare sau au murit din cauza căldurii. Au fost scoase 109 kilograme de pește care va fi incinerat”, spus Adriana Iordache.

Trebuie menţionat că pești morţi, nu însă în număr atât de mare ca la Tișăuţi, s-au semnalat ieri și în zona în care râul străbate municipiul Suceava