Performanțe sportive ale elevilor Colegiului Militar Câmpulung Moldovenesc

22/02/20 ora:8:12am

Echipa de baschet a Colegiului Naţional Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, antrenată de profesor Vasile Blanariu, s-a calificat și anul acesta la etapa zonală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar.

Totodată, atleții colegiului au reușit să ocupe primele locuri ale podiumului la Concursul Memorialul ”Dorin Melinte”, organizat la Bacău de Federația Română de Atletism. Astfel, locul I la ștafetă 4x400m și 4x200m a fost ocupat de echipa colegiului militar, de asemenea, locul I la săritura în lungime a fost ocupat de elev fruntaș Ionuț Podiuc. În cadrul aceleași competiții, elevul fruntaș Cozmin Grămadă și elevul fruntaș David Covăsnanu s-au clasat pe poziția a doua a clasamentului la proba de aruncare a greutății, respectiv alergare de viteză 400m, iar elevul fruntaș Cosmin Ghiurcănaș a ocupat locul al III-lea la alergarea de viteză 60 m plat.

În săptămâna recent înscheiată, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” au avut loc o serie de activități sportive pentru a marca Ziua Internațională a Sportului Militar și Ziua Consiliului Internaţional al Sportului., elevii alăturându-se astfel militarilor din cele 140 de țări membre C.I.S.M. care susțin mișcarea și practicarea sportului.

În Colegiul Naţional Militar ”Ştefan cel Mare” sportul completează şi susţine activitatea de învăţământ prin parcurgerea programei şcolare la orele de educaţie fizică şi prin antrenamente suplimentare. (O. N.)