Perchezitii la Radauti, la persoane care ar fi falsificat bancnote de 50 si 100 de euro

31/08/18 ora:4:38pm

In cursul zilei de vineri, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Botoşani au efectuat 8 percheziții, pe raza municipiului Rădăuţi,  pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în falsificare de bancnote de 50 și 100 de euro.perchez

La data de 31 august a.c., poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- B.T. Botoşani, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 8 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Rădăuţi, judeţul Suceava, în cadrul unei acţiuni care a vizat combaterea falsului de monedă, informeaza Politia Romana.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii iulie 2018, pe raza județului Suceava s-ar fi constituit o grupare infracţională organizată formată din mai mulţi membri care s-ar fi asociat în baza unor înţelegeri prealabile în vederea obţinerii unor profituri ilicite.

Activitatea infracțională viza săvârşirea infracţiunilor de constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, punerea în circulaţie de monedă străină falsificată, punerea în circulaţie de valori falsificate şi înșelăciune, cei în cauză fiind bănuiți de plasare de bancnote de 50 și 100 de euro contrafăcute, pe raza județelor Suceava și Botoșani.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 7 persoane, iar în urma activităţilor desfăşurate 10 persoane au fost conduse pentru audieri, urmând a se dispune măsurile legale față de acestea.

De asemenea, la activitate au participat poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, Poliţiei Municipiului Rădăuţi, Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoşani, precum şi jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava şi I.J.J. Botoşani.