Percheziții acasă la un individ care a vândut petarde unui copil de 10 ani, care a ajuns apoi la spital

14/12/18 ora:6:57am

În urma probatoriului administrat  la nivelul Poliției orașului Vicovu de Sus, în cadrul activităților informativ-operative specifice des­fă­­șurate privind vătămarea corporală a unui băiat de 10 ani, din orașul Vicovu de Sus, căruia la 1 decembrie 2018, i-a explodat o peterdă în mână în momentul în care intenționa să o aprindă, s-a reușit identificarea lui P. Petru-Radu, de 65 ani, din orașul Vicovu de Sus, care a oferit spre vânzare articolul pirotehnic, care a dus la vătămarea corporală. În cauză s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la infracțiunea de ,,nerespectarea legii privind regimul materiilor explo­zive”.

În urma consultării cu procu­rorul care supraveghează urmărirea penală, în baza referatului cu ­pro­pu­nere de încuviințare a perche­ziției domiciliare, la 11.12.2018, Judecătoria Rădăuți a admis cererea formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, încuviințând pecheziția domiciliară la imobilul lui P. Petru-Radu. În baza mandatului de perche­ziție, polițiștii orașului Vicovu de Sus,  împreună cu un tehnician cri­minalist din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, în dimineața zi­lei de miercuri au percheziționat imobilul respectiv, ocazie cu au fost identificate și ridicate 600 bucăți petarde din categoria P1.

În cauză s-a întocmit  dosar de cercetare penală privind infracțiunile de „vătămare corporală din cul­pă” și ,,nerespectarea legii pri­vind regimul materiilor explo­zive”.

Reamintim că în seara zilei de 1 decembrie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus au fost sesizați prin 112 că unui copil de 10 ani, din orașul Vicovu de Sus, i-a explodat o petardă în mâ­nă. Din discuțiile purtate cu mama copilului a reieșit că în jurul orei 18.00, acesta s-a întors acasă de la joacă cu mâna dreaptă bandajată și i-a spus că în timp ce intenționa să aprindă o petardă, acesata i-a explodat în mână. La fața locului a sosit un echipaj SMURD care a transportat copilul la Spitalul Municipal Rădăuți unde a fost diagnosticat cu „traumatism la nivelul mâinii drepte – degetul mare”, fiind transferat la Spitalul Municipal Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru acordarea îngrijirilor de spe­­cia­­litate. (O.S.)