“Pentru voi, cu căldură!” A treia avarie majoră la Thermonet, în mai puţin de o săptămână

11/01/17 ora:8:44am

Victimele au fost ieri după-amiază locuitorii de pe bulevardul Ana Ipătescu, din centrul municipiului Suceava. Sute de apartamente au rămas mai multe ore fără căldură fiindcă o flanşă de la o vană de pe reţeaua de distribuire a agentului termic a crăpat chiar într-un cămin de vizitare din mijlocul principalei artere rutiere a oraşului  

avarie thermonet hotel bucovinaSuita avariilor pe reţelele de termoficare gestionate în municipiul Suceava de firma Thermonet continuă. Ieri pe la orele amiezii, o flanşă de la o vană din reţeaua de furnizare a căldurii şi apei calde către  blocurile riverane principalei artere rutiere din oraşul reşedinţă de judeţ a plesnit. Ca atare, cei de la Thermonet au intervenit pentru remedierea avariei, chiar în mijlocul bulevardului Ana Ipătescu, în faţa hotelului Bucovina. Incidentul a fost semnalat de locatarii blocurilor din zonă încă racordaţi la sistemul public de furnizare a agentului termic, care au resimţit în plină zi o scădere semnificativă a temperaturii din locuinţele lor. Se ştie că ieri la orele amiezii, în centrul Sucevei se înregistra o temperatură de minus 10 grade Celsius. Intervenţia, potrivit viceprimarului Lucian Harşovschi, a durat circa trei ore, în cursul serii ţevile de apă caldă şi căldură din apartamentele de pe strada Ana Ipătescu urmând să fie realimentate cu agent termic.

Acest incident este al treilea în acest început de an, după scăderea importantă a temperaturii în Suceava. Lucrătorii firmei Thermonet, cărora le-a fost inscripţionat pe salopete un mesaj gen “Pentru voi, cu căldură”, au fost obligaţi să suporte, încă o zi, gerul şi comentariile răutăcioase ale sucevenilor care au stat în frig din cauza avariilor. (Neculai ROSCA)