Pe toate drumurile din judet se circula in conditii de iarna. 10 localitati nu au energie electrica. Zapada de 40 cm la Gura Humorului

21/04/17 ora:10:01am

politia zapada 1 wConform Prefecturii Suceava, vineri dimineata la ora 6.00, avariile produse la reţelele de distribuţie a energiei electrice, produse de căderile însemnate de  precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificari ale vantului, vreme foarte rece, au fost înregistrate în 10 localităti, ramase nealimentate cu energie electrică, 7 dintre acestea afectate total:  Poiana Marului, Valeni, Stanisoara, Benia,  Horodnicu de Sus, Brodina, Lucina și 3 localități au ramas alimentate partial cu energie electrică: Straja, Salcea, Dumraveni

Astfel, 2.854 de consumatori casnici sunt nealimentați cu energie electrică, motiv pentru care 5 echipe de intervenție ale operatorului de distribuție a energiei electrice sunt în teren, acționand pentru remedierea defecțiunilor.

Temperatura aerului în județul Suceava la ora 5,00 a fost cuprinsă între: -5,0 gr.C la stația hidrometrică Părhăuți și +1,0 gr.C la stația hidrometrică Țibeni.

S-au înregistrat precipitații cuprinse între: 2,8 l/mp la stația hidrometrică Poiana Stampei și 30,6 l/mp la stația hidrometrică Gura Humorului.

Stratul de zăpadă este cuprinse între: 1 cm la stația hidrometrică Siret și 40 cm la stația hidrometrică Gura Humorului

În acest moment, pe drumurile publice din județ, se circulă în condiții de iarnă , stratul de zăpadă se inregistrează între 0 – 2 cm și se lucrează cu utilaje de deszăpezire și de împrăștiere a maretialului antiderapant, pentru a asigura condițiile necesare circulației autovehiculelor.