Tuesday , April 16 2024

„Patrimoniul canonic – suport al vitalității și diversității culturale”, Colocviu internațional organizat de USV

Biblioteca Universității „Ştefan cel Ma­re” din Suceava, în colaborare cu Asociația Bi­bliotecarilor din România – Filiala Su­cea­va, Colegiul Doctoral Francofon Regio­nal în Domeniul Ştiințelor Umaniste (CODFREURCOR) și Şcoala Doctorală Su­ceava – Domeniul Ştiințe Umaniste, având ca parteneri Inspectoratul Şcolar Ju­dețean Suceava, Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava, Asociația Italienilor din România (RO.AS.IT), Universitatea de Stat din Moldova, Chișinău – Re­­publica Moldova, Universitatea de Stat Ilia din Tbilisi – Georgia, Centrul de Reușită Universitară al Universității „Ştefan cel Ma­re” din Suceava, Colegiul de Artă „Ciprian Porum­bescu” din Suceava, Colegiul Na­țio­nal „Mihai Eminescu” Suceava și Mă­năs­tirea Sucevița, organizează Colocviul In­ternațional „Patrimoniul canonic – suport al vitalității și diversității culturale”, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, în zilele de 4 – 6 aprilie 2019.

Manifestarea este prilejuită, în avans, de sărbătorirea Zilei Internaționale a Cărții și a Drepturilor de Autor, dar și a Zilei Bibliotecarului Român (23 aprilie). Tema colocviului își propune o reevaluare a dimensiunilor identitare din perspectiva antropologiei cultu­rii, precum și profilarea unor noi perspecti­ve asupra conceptului de cultură (di­ver­­sitate culturală, identitate culturală).

Programul Colocviului include trei axe de dezbatere: „Contribuția bibliotecii la afirmarea diversității culturale”, „Cartea – resursă de creativitate și vitalitate, punte între generații, instrument de formare – informare, tezaurul memoriei culturale, suport pentru cercetare științifică” și „Patrimoniul canonic și traducerea – continuitate și apropiere”. O secțiune specială este ­de­dicată doctoranzilor și tinerilor cercetători. Cei peste o sută de participanți înscriși repre­zintă mediile academice și preuniversitare din următoarele spații culturale: Georgia, Italia, Moldova, Ucraina și România.

„Menționăm faptul că această manifestare se desfășoară în cadrul acțiunilor prin care se marchează Anul Cărții în România și beneficiază de sprijinul Băncii Transilvania, Asociației Italienilor din România (RO.AS.IT.), Muzeului Bucovinei, Mănăs­tirii Sucevița și Asociației „Sf. Arh. Gavriil” Suceava, precum și al partenerilor noștri media”, se arată într-un comunicat transmis de USV.

 

Vezi si

Societate amendată cu 60.000 lei pentru abandonări de deșeuri reciclabile

Garda de Mediu Suceava a fost sesizată cu privire la abandonarea unei cantități foarte mari …