Parcul industrial care se va ridica lângă Aeroport se va numi „Bucovina -1”

21/03/18 ora:8:30am

Se vor identifica noi soluţii de acces rutier Burdujeni – Aeroport, precum şi din localităţi de pe Valea Siretului centrul economic bucovina [800x600]

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit, ieri, la Consiliul Judeţean Su­cea­va, cu primarii de Suceava, Sal­cea şi Adâncata – Ion Lungu, Ilie Lungu şi Viorel Cucu – pentru a stabili paşii de urmat în vederea constituirii şi administrării unui parc in­dustrial în apropierea Aeroportului „Stefan cel Mare”, zonă unde es­te construit Centrul Economic „Bu­covina”.

Intâlnirea era necesară întrucât CJ Suceava intenţionează să întocmească un prim proiect de parc industrial, „Bucovina–1”, pe o su­prafaţă de 13 ha. Odată cu acest parc industrial se are în vedere şi identificarea realizării unor accese rutiere din Burdujeni spre aeroport, altele decât cel consacrat pe DN 29 şi apoi pe DJ 290A. De asemenea, s-a luat în calcul şi o eventuală îmbunătăţire a infrastructurii rutiere spre aeroport din alte localităţi din Valea Siretului.

„Voi veni în prima şedinţă de Consiliu Judeţean cu un proiect de hotărâre prin care să stabilim etapele de parcurs. Salut intenţia primarilor cu care am vorbit de a susţine înfiinţarea acestui parc industrial. De asemenea, am discutat şi despre îmbunătăţirea accesului în zonă, prin realizarea unui drum de acces pe un traseu mai scurt Burdujeni – Aeroport, precum şi modernizarea altor drumuri din localităţile din zonă şi de pe întreaga Vale a Siretului. Să vedem ce soluţii financiare găsim”, a declarat Gheorghe Flutur.

Din punctul de vedere al şefului administraţiei judeţene suce­vene, zona are un mare avantaj: Aeroportul „Stefan cel Mare”, cu un număr de zboruri în continuă creştere. În opinia lui Gheorghe Flutur, îmbunătăţirea accesului la parcul industrial va creşte interesul investitorilor. Între alte avantaje la care s-a referit Gheorghe Flutur privind înfiinţarea parcului industrial „Buco­vina–1” lângă Aeroportul de la Sal­­cea se numără existenţa utili­tă­ţilor necesare funcţionării unui parc industrial – energie electrică, gaze, apă potabilă, canalizare, dar şi a unui drum judeţean de acces cu legătură la drum naţional şi a unei parcări ce poate fi extinsă. (D.P.)

4 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. Roku 22/03/2018 la ora 8:17 -

  Zborurile in marea lor majoritate sunt cu cei care lucreaza prin strainatate si nu cu oameni de afaceri. Suceava nu are niciun element forte pentru dezvoltare industriala. Decat sa aruncati pe piata proiecte total nefezabile, incercati sa rezolvati problema fatadei de la liceul Stefan cel Mare. De atatia ani sta cu fatada in santier si nimeni nu a incercat sa rezolve problema. Asta spune multe.

 2. argon 21/03/2018 la ora 13:32 -

  Hadeti sa avem o brumă de incredere!

 3. Anca 21/03/2018 la ora 13:14 -

  Visați la cai verzi pe pereți! Suceava are nevoie de o autostrada spre Bucuresti și alta spre Ardeal- ieșire din țara. Suceava are nevoie de drumuri fără gropi. Restul o sa vina de la sine. Parcuri industriale, investitori, etc. Autostrăzile ar trebui sa fie prioritatea noastră. Nu biciclete electrice, nu catedrala de pe Mărășești, nu drumuri obscure pe la Brosteni. Faceți ceea ce trebuie pentru zona asta! Am rămas masiv in urma fata de Iasi, Cluj, Bucuresti, Brașov, Constanța. Asta e adevarul! Iar voi alte soluții nu aveți, decât sa măriți impozitele și taxele! Asta cu parcul industrial e praf in ochi “populimii”- cum va place vouă sa ne Spune-ți la sprituri.

 4. get 21/03/2018 la ora 8:59 -

  Promisiuni “marca Flutur ” cu care a ametit lumea ani de zile , in final toate ramanand doar la stadiul de vorbe uitate !!!!!