Parcul “Alexandru Sahia” din Rădăuţi a fost curăţat după mulţi ani de paragină

8/03/15 ora:11:02pm

curatare parc radauti 2 [800x600]Vineri, 6 martie 2015, serviciul de Salubritate, asistaţii social, angajaţii Primăriei Rădăuţi, precum şi un grup de tineri voluntari s-au mobilizat şi, în ciuda vremii, au curăţat atât lacul, cât şi parcul ce-l înconjoară. Factura la curăţenie va fi plătită de firma Apollo, pentru că restaurantul acesteia este principalul furnizor de gunoaie

Vineri, 6 martie 2015, serviciul de Salubritate, asistaţii social, angajaţii Primăriei Rădăuţi, precum şi un grup de tineri voluntari s-au mobilizat şi, în ciuda vremii, au curăţat atât lacul, cât şi parcul ce-l înconjoară.
Tiberiu Maerean, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Rădăuţi, a explicat ce s-a întâmplat cu Parcul “Alexandru Sahia” de când fostul primar, Aurel Olărean, a pus stăpânire pe acesta. “Parcul, lacul, precum şi insula sunt proprietăţi ale municipiului Rădăuţi, însă insula i-a fost concesionată lui Olărean care a ocupat abuziv şi luciul de apă. Fostul primar Mihai Frunză i-a solicitat firmei lui Olărean, Apollo SRL, plata impozitelor şi taxelor aferente pe care cel din urmă a refuzat să le plătescă, astfel ajungându-se în instanţă, însă pentru că procesul final s-a desfăşurat în timpul mandatului lui Olărean, acesta a avut câştig de cauză”, a declarat Tiberiu Maerean.curatare parc radauti 1 [800x600]
Maerean a susţinut că “firma Apollo SRL a funcţionat cu titlu illegal până în 2013 când, printr-o decizie a Consiliului Local, i-a fost concesionată, pe o perioadă de 49 de ani, insula, precum şi o suprafaţă de 361 de metri pătraţi de lac, pe care acesta a construit, în mod ilegal, o terasă din beton care, în prezent este închisă”.
Din relatările lui Maerean reiese că firma Apollo SRL a fost somată de mai multe ori să facă cureţenie pentru că, în mare parte, gunoaiele proveneau de la restaurantul de pe insulă, însă reprezentanţii acestuia nu au mişcat niciun pai. “In lac s-au găsit diverse ambalaje, saci menajeri şi navete de bere care, cu siguranţă provin de la restaurantul firmei Apollo”, a adăugat Maerean.
Tot acesta a evidenţiat faptul că “factura la curăţenie va fi plătită de firma Apollo, pentru că restaurantul acesteia, este principalul furnizor de gunoaie”. (I.G.N.)