Oradea, sursă de inspirație pentru Suceava îîn privința îngropării cablurilor de comunicații

12/10/18 ora:10:48am

Ion Lungu vrea să facă până la sfârșitul anului licitația pentru îngroparea cablurilor supraterane. „Mai sunt  de clarificat chestiuni privind partea cadastrală, de întabulare a acestor canale în care se pun cablurile. Să vedem ale cui sunt aceste atribuții, modalitatea de taxare, redevența”, a precizat primarul Sucevei 

Primarul Sucevei, Ion Lungu, participă în zilele de joi și vineri – 11 și 12 octombrie – la Oradea, la întâlnirea Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România. Una din problemele pe care le va avea în vedere edilul Sucevei este canalizația cablurilor supraterane, sens în care a precizat că va prelua modelul de la Oradea pentru îngroparea cablurilor care acum sunt pe stâlpi. El a declarat, la ultima conferință de presă, că una dintre ­pro­ble­mele pe care le va studia la Oradea – pe lângă cele legate de discuțiile la AMR – va fi canalizația cablurilor, adică modul în care cablurile de comunicații au fost îngropate în trotuare. „Vrem să facem licitația până la sfârșitul anului”, a declarat edilul, adăugând că speră ca la Oradea să poată avea o discuție mai aplicată cu specialiștii din Primă­­rie despre modul în ca­re au soluționat a­­­­ceastă problemă. Primarul de Suceava a explicat că Oradea are experiență în acest domeniu, rezolvând problema cablurilor inestetice care atârnă pe stâlpi.

„Vreau să văd la Oradea și să mă cla­rific definitiv în legătură cu ­cana­lizația cablurilor, modul cum au îngropat ei cablurile”, a spus Lungu. El a spus că la Oradea s-au făcut lucruri bune. „Domnul Bolojan e un primar bun. Am preluat modelul de acolo. Am finalizat caietul de sarcini. Mai sunt  de clarificat chestiuni privind partea cadastrală, de întabulare a acestor canale în care se pun cablurile. Să vedem ale cui sunt aceste atribuții, modalitatea de taxare, redevența”, a spus primarul Sucevei, adăugând că a vorbit cu primarul Ilie Bolojan și că acesta îl va pune în contact cu specialiștii din primărie. „Vom definitiva și noi caie­-tul de sarcini, să facem licitația până la sfârșitul anului”, a spus Ion Lungu. (D.P.)